Els components del Club Ciclista Roses, Mario Rabell i Miguel Lozano, a 85 Km d’arribar a San Sebastián

Després d’una dura setmana de ruta, els ciclistes encaren amb molta il∙lusió l’etapa final de la Transpyr

Superada l’etapa d’ahir, entre Isaba i Elizondo amb una distància de 110 quilòmetres, els components del Club Ciclista de RosesMario Rabell i Miguel Lizondo es troben a només 85 km del seu objectiu, que no és altre que arribar a San Sebastián després d’haver sortit, fa 8 dies, des de Roses a la prova de mountain bike Transpyr Adventure.
Rabell i Lizondo van invertir en l’etapa d’ahir un temps de 7 hores, 5 minuts i 17 segons per entrar a les posicions 81 i 82 respectivament.

Tercera arribada consecutiva en primera posició de l’equip de Camprodon en l’etapa navarresa de la Transpyr

Els dos membres de l’equip de Camprodon, Jaume Guàrdia i Joan Compte, van creuar la meta en primera posició per tercera vegada consecutiva en aquesta edició de la Transpyr. Després d’haver-se imposat ja en les etapes de dimecres a Jaca i ahir dijous a Isaba, ahir també van arribar els primers en l’etapa que anava d’Isaba a Elizondo, de 110 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat, amb un temps de 5 hores 5 minuts i 59 segons.
Repetint també la posició aconseguida a l’etapa anterior a Isaba, l’equip Bicimax.com‐EAS format per Isaac Ruiz i José Antonio Ruiz, va arribar en segona posició a 9 minuts i 26 segons de l’equip de Camprodon.
Tot i això, la general continua encapçalada per Daniel Martínez i Emilio Vivian, de l’equip Alberto Contador, amb gairebé una hora i mitja d’avantatge sobre el segon classificat, l’equip Bicimax.com-EAS, mentre que l’equip de Camprodon es manté en la tercera posició.
L’etapa d’ahir va transcórrer íntegrament per territori navarrès, amb l’excepció d’una breu entrada a França, i va passar per llocs tan singulars i bonics de Navarra com la selva d’Irati i Roncesvalles, on comença el camí més famós de peregrinatge a Santiago de Compostela. A la part
final de l’etapa els ciclistes van haver de realitzar una última pujada de tres quilòmetres que va ser molt dura per a les seves ja carregades cames.
Al arribar a la meta d’Elizondo, molts dels participants van destacar “el paisatge preciós i espectacular” pel qual va transcórrer ahir la prova. A diferència de dijous, el temps  d’ahir divendres va respectar els ciclistes amb un dia a vegades ennuvolat però sense pluja i amb temperatures suaus.
Avui es celebra la darrera etapa, de 85 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell acumulat, que sortirà d’Elizondo per arribar al destí tan esperat i desitjat per tots els participants de la Transpyr: Donostia/San Sebastián. La part final de l’etapa serà neutralitzada per evitar possibles perills amb
el trànsit de cotxes.
Amb ja quasi 800 quilòmetres acumulats a les cames, els ciclistes esperen amb emoció l’arribada d’avui a la platja de la Zurriola. Una última meta que, amb la unió simbòlica del mar Mediterrani i el Cantàbric al llarg dels 8 dies que dura la prova, posarà punt i final a l’edició de la Transpyr 2012.
La versió de la Transpyr en bicicleta de carretera, la Transpyr Road, va realitzar ahir la seva tercera etapa, de 128 quilòmetres i amb el port d’Urkiaga com a màxima dificultat amb rampes de fins el 19% de desnivell. La vintena de ciclistes que la integren també esperen amb il∙lusió l’etapa final d’avui,
de 118 quilòmetres i amb el port de Jaizkibel (de 455 metres) com a última dificultat, abans d’arribar a Donostia/San Sebastián, destinació final també de la primera edició de la Transpyr Road.