Els Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà promocionen l’Empordà a la Fira Mercat de Mercats de Barcelona

Fira Mercat de Mercats

Els dos consells comarcals han fet promoció dels seus recursos turístics en mercats de proximitat com Catalunya, França i Espanya

Fira Mercat de MercatsEls consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà han estat presents a la Fira Mercat de Mercats que s’ha celebrat aquest cap de setmana, del 18 al 20 d’octubre, a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Es tracta d’una fira de gastronomia i és organitzada per l’Institut de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Durant els tres dies de la fira s’han organitzat una gran varietat d’activitats i  propostes: elaboració de plats amb els restauradors de més prestigi a l’Aula Gastronòmica, sessions sobre vins, caves i còctels al Celler dels Sumillers, propostes dels paradistes dels mercats barcelonins i les propostes turístiques de les entitats turístiques de la demarcació de Girona, entre moltes d’altres.

Entre totes les propostes el mapa de l’Empordà, que engloba l‘Alt i el Baix i que ha va ser editat pels dos consells, ha estat molt ben acollit pels visitants de la Ciutat Comtal que ja coneixen alguna part del nostre territori i ara el tenen al seu abast de forma íntegre i molt completa.

Les cales i camins de ronda, les rutes a peu, el cicloturisme i la informació dels productes artesans empordanesos també són focus d’atracció per al públic barceloní. A més, s’han mostrat  molt interessats en conèixer els nostres quatre parcs naturals amb més detalls (Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà, Montgrí-Illes Medes i l’Albera). Per últim cal destacar que a l’entorn de la mateixa fira ja es convidava al visitants a interessar-se per la D.O. Empordà i pels cellers que en formen part.

Els dos consells comarcals, seguint la línia estratègica de promoció de la marca Empordà, han decidit aquest any promoure els seus recursos turístics en mercats de proximitat com Catalunya, França i Espanya. L’assistència al Mercat de Mercats de Barcelona és l’última de les fires previstes per aquest any.