Els Consells Comarcals gironins celebren una Jornada informativa sobre la Factura Electrònica

Factura Electrònica

Un moment de la jornada informativa

Van assistir prop de 200 persones entre alcaldes, presidents, secretaris, interventors i personal de les àrees de comptabilitat del món local de la demarcació de Girona

Factura Electrònica
Un moment de la jornada informativa

El Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva i el Ripollès, van organitzar el passat dijous, 6 de novembre, una jornada informativa, dirigida a alcaldes, presidents, secretaris, interventors i personal de les àrees de comptabilitat del món local de la demarcació de Girona, sobre la ‘Factura Electrònica’. La jornada es va portar a terme, a la Sala d’Actes de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

Aquesta iniciativa va tenir la finalitat de comunicar els canvis normatius en referència a la factura electrònica, donar pautes d’actuació de cares al mes de gener de 2015 i informar sobre les diverses solucions de mercat per a la gestió de les factures electròniques.

La normativa vigent sobre facturació electrònica i registre comptable de factures en el sector públic, així com també la llei d’impuls de la societat de la informació, demana, a tots els ens públics, que estiguin preparats per garantir l’acceptació de factures electròniques.

A partir de gener del 2015 serà obligatori, per un ampli nombre de proveïdors, presentar les factures de forma únicament telemàtica, per tant, també serà obligatori per l’administració local ser capaços de rebre-les. Això també però permetrà agilitzar els processos de pagament, i de verificació de factures pendents.

La inauguració de l’acte va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, el qual va destacar el bon treball i esforç conjunt que s’ha fet, entre tots els consells comarcals, per organitzar la jornada, agraint la col·laboració i participació de tot el personal de les àrees de comptabilitat del món local, alcaldes, presidents, secretaris, interventors, Administració Oberta de Catalunya, Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, empreses, Cambra de Comerç de Girona i Fundació Televall. Busquets va remarcar que “des dels diferents consells comarcals, estem a la vostra disposició per ajudar-vos a resoldre qualsevol dubte, dins del suport tècnic, assessorament i acompanyament que fem als ajuntaments en el seu procés de modernització mitjançant la implantació de l’administració electrònica”.

Tot seguit, el cap del servei de facturació electrònica i responsable de Contractació del Consorci AOC, Carles de Mena,  va explicar la solució eFACT de recepció i distribució de les factures electròniques als ens públics. Així mateix, també van intervenir diferents empreses que, actualment i de forma majoritària, donen solucions de comptabilitat als ajuntaments i consells comarcals del territori, com el Grup Absis, Apeiron, Audifilm i Aytos.
Per finalitzar es va donar un torn obert de paraula els assistents que van poder plantejar diferents qüestions i suggeriments.

Aquesta jornada va comptar amb la col·laboració del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Televall.