Els cosacos rusos visitaran Roses durant el carnaval de la mà de la Maiflay

Uns Maiflays que es transformaran en cosacos amb la seva església ortodoxa

Una de les colles més veteranes del carnaval de Roses, la Maiflay, deixa els quadrilàters de boxa per viatjar a Rússia per meditar en una església ortodoxa  

Uns Maiflays que es transformaran en cosacos amb la seva església ortodoxa
Uns Maiflays que es transformaran en cosacos amb la seva església ortodoxa

Una reunió de la colla Maiflay va ser l’origen de la disfressa amb la qual ens disfressaran els seus integrants, “van ser els nouvinguts a la colla els que ho van proposar, i com va agradar anirem de cosacos rusos”, explica Francis Fernández, un dels cap de colla.

Els cosacos eren uns guerrers que es van establir a Rússia ja fa uns dies, concretament al segle X, per tant la carrossa de la colla Maiflay voldrà escenificar “una institució o edifici representatiu del país, com és una església ortodoxa”, afirma Fernández.

Segons el mateix cap de colla “la crisi ha provocat que enguany la colla compti amb 50 persones, la meitat de l’any passat que van anar de boxejadors”.

Una situació que s’ha tingut en compte alhora de posar una quantitat a la quota a pagar “sí, tot i que som la meitat de l’any passat l’hem baixada 10 euros, de 120 hem passat a 110 euros, amb tot inclòs, menys l’arrossada, el menjar, el beure i la disfressa estan inclosos en aquests 110 euros”.

La colla Maiflay no posa mai barraca durant la festa major “perquè la majoria treballa”, així que el pressupost per cobrir tot el carnaval surt de la quota de cada integrant. Un pressupost que oscil·la “entre els 5.000 i 5.500 euros”, diu en Francis.

Diuen que els russos són uns estiuejants a l’alça en el nostre país en el darrers temps, però es veu que aquests cosacos rusos tenien pressa, i no s’han volgut esperar al bon temps per venir a visitar-nos, així que els veurem a la desfilada del carnaval de Roses de la mà de la colla Maiflay, amb la seva església ortodoxa… Per pregar?

Exit mobile version