Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Els creuers de Roses i Palamós poden generar un impacte econòmic estimat de 2,2 MEUR

Creuer Seabourn Quest a Roses
El creuer Seabourn Quest a Roses / Foto: arxiu

La Costa Brava assolirà demà dissabte una fita històrica en rebre set  creuers en una setmana entre Roses i Palamós  amb 4.550 passatgers

Creuer Seabourn QuestCatalunya disposa d’un fort potencial turístic i la Costa Brava és una destinació única i consolidada que atreu a les navilieres més importants del món i als seus creueristes. L’activitat de creuers dels ports de Palamós i Roses és un generador econòmic  pels ports, els municipis i les seves àrees d’influència, que contribueix abastament a la potenciació del sector turístic en el territori.

Els ports de Palamós i Roses rebran aquest any 43 escales de creuer, 32.800 passatgers i 15.350 tripulants, xifres que suposaran un impacte econòmic estimat per al territori de 2.194.775 euros. Aquesta xifra s’ha obtingut en base a un estudi de la Clia Europe (Associació internacional de línies de creuers), elaborat l’any 2012, sobre la contribució de la indústria de creuers a l’economia europea. Cal recordar que Palamós i Roses són ports escala on els creuers fan estades de 8 ó 10 hores.

Segons l’estudi de la Clia, cada passatger de creuer que visita un port escala es gasta una mitjana de 62 euros. Les despeses d’aquests passatgers inclouen excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis al passatgers. També es calcula que en un port escala desembarca el 50% de la tripulació, amb una despesa mitjana de 21 euros per tripulant.

L’activitat creuerística dels enclavaments gironins es promou  des de l’any passat a través de Costa Brava Cruise Ports, la marca que  unifica la promoció conjunta dels ports de Palamós i Roses en el mercat internacional de creuers. Amb aquesta marca es pretén impulsar la captació de noves navilieres, refermar línies de creuers, fidelitzar companyies i consolidar el posicionament de Palamós i Roses com a ports escala de creuers. Costa Brava Cruise Ports és la suma dels esforços institucionals de Ports de la Generalitat, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Cambra de Comerç de Palamós i Cambra de Comerç de Girona.

Set creuers en una setmana, un rècord als ports de la Costa Brava

La Costa Brava assolirà, demà dissabte, el rècord en rebre per primera vegada set escales de creuer al llarg d’una setmana conjuntament entre els ports de Roses i Palamós. Aquesta fita referma l’activitat de creuers en aquests enclavaments i mostra l’interès creixent de les companyies europees i americanes pels ports de la Costa Brava i les seves destinacions turístiques.

Així,  un cop arribi demà, dissabte 18 d’abril, el vaixell Horizon al port de Palamós, Roses i Palamós hauran rebut de dilluns a dissabte set creuers i 4.553 passatgers.

Data
Port
Creuer
Nombre passatgers
13-05-2013
Roses
Royal Clipper
179
14-05-2013
Palamós
Azamara Quest
492
15-05-2013
Roses
Royal Clipper
207
16-05-2013
Palamós
Amadea
437
17-05-2013
Palamós
– Thomson Dream
– Royal Clipper
1.496
207
18-05-2013
Palamós
Horizon
1.535
Total
7 creuers
4.553

Dos creuers simultàniament a Palamós

El port de Palamós ha rebut avui una doble escala de creuers amb el Thomson Dream i el Royal Clipper. Dos vaixells que han portat més de 1.700 turistes de creuer al municipi baixempordanès. Aquesta és la primera simultaneïtat de creuers un mateix dia de la temporada 2013, la pròxima doble escala tindrà lloc el 8 d’agost, data en què coincidiran el Seabourn Quest i el Crystal Symphony.

El Thomson Dream ha arribat avui a les 9.00 h procedent port cors de Calvi i salparà a les 17.00 h cap a Palma de Mallorca. El vaixell porta 1.496 majoritàriament britànics i 611 tripulants.

El veler de cinc pals més gran del món, Royal Clipper, que aquesta setmana ja ha fet dues escales al port de Roses, també ha visitat avui a Palamós amb 207 passatgers de nacionalitat francesa i 109 tripulants. El vaixell ha arribat a les 9.00 h procedent de Barcelona i sortirà a les 15.00 h amb destinació a Marsella (França).