Els delictes van disminuir a Roses durant l’estiu

Policia Local de Roses

La Junta Local de Seguretat celebrada la tarda d’ahir a Roses va passar balanç a les actuacions i resultats assolits pels cossos policials de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional durant el període d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre) al municipi. El clar descens en el nombre de delictes i faltes comptabilitzats (d’un 11,5%), així com l’exitosa resolució dels dos casos de robatori amb violència perpetrats a la població durant l’estiu, fan parlar d’una valoració molt positiva de la temporada.

Una primera dada molt positiva extreta de la reunió d’ahir és que, mentre les avaluacions de les darreres Juntes de Seguretat indicaven que la tipologia i nombre d’incidències es mantenien a Roses en els mateixos índexs que en anys anteriors, aquest estiu s’ha constatat un clar descens dels actes delictius, passant dels 1.092 produïts entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 2011, als 966 comptabilitzats durant el mateix període d’enguany, xifres que representen un descens de l’11,5%. Concretament, en l’apartat de delictes contra el patrimoni, aquests han disminuït un 12,9 %, mentre que les faltes ho han fet un 5,3% i els delictes un 15,8%.

Una altra valoració molt positiva és que els dos robatoris violents perpetrats al municipi, un d’ells al juny i l’altre al setembre, han estat exitosament resolts, amb la detenció dels presumptes autors dels fets. En el primer dels casos, en el robatori amb intimidació del mes de juny a la urbanització de Mas Fumats, la detenció es va produir el passat mes de setembre, mentre que en el recent cas ocorregut a la urbanització de Mas Mates, la detenció va tenir lloc als 20 minuts d’haver-se comès el robatori.

Entre les actuacions realitzades durant l’estiu destaquen també els nombrosos dispositius contra la pràctica de la venda il·legal en el municipi, amb un resultat de 132 actes obertes, i 2,8 tones de material decomissat. Enguany, s’han tornat a intensificar les actuacions coordinades entre els diferents cossos policials, arribant a comptar en diverses ocasions amb la participació del Servei Subaquàtic de Sabadell dels Mossos d’Esquadra. Les quatre policies (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional), van col·laborar també en l’actuació de detecció de massatgistes il·legals a les platges del municipi.

Durant la reunió celebrada ahir es van fixar també els serveis a intensifiar durant els propers mesos, com la potenciació de la policia de proximitat, i molt concretament el reforç de la vigilància a les urbanitzacions del municipi, també per part del servei Albatros (patrulles mixtes entre Policia Local i Mossos d’Esquadra).