Els entrenaments de la Cursa de la Dona ja són tot un clàssic a Roses

Cursa de la Dona de Roses
Els participants al darrer entrenment de la Cursa de la Dona de Roses, celebrat aquest passat dimecres, 5 de setembre

Amb aquest ja són quatre anys, des del 2015 que es porten a terme a Roses els entrenaments per preparar la  Cursa de la Dona

Cursa de la Dona de Roses
Els participants al darrer entrenment de la Cursa de la Dona de Roses, celebrat aquest passat dimecres, 5 de setembre

El president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, va crear la Cursa de la Dona per incentivar a la ciutadania a fer esport. I a més, a fer esport en família. I a més a més, amb la satisfacció personal de cada participant de poder posar el seu gra de sorra a una causa tant fonamental, primordial i necessària, avui a dia, com és ajudar als malalts i familiars que pateixen una malaltia oncològica, donant l’import íntegre de les inscripcions a la Fundació Roses Contra el Càncer.

I d’això ja en parlem de fa 11 anys, que són els que complirà la Cursa de la Dona de Roses enguany. Però, en fa quatre, des del 2015, que el president del Club Atletisme Roses va proposar celebrar uns entrenaments previs per a que la gent arribés en bona forma a la prova per poder gaudir-la en la seva plenitud, ja que una cosa és córrer per gaudir i una altra és patir mentre corres degut a que el nivell de forma no és l’òptim.

Doncs bé, aquests entrenaments de la Cursa de la Dona ja són tot un clàssic a Roses, “sí, des de llavors sempre venen els fixes i també d’altres que venen per primer cop a veure el que fem, i està molt bé perquè es marquen l’objectiu de preparar-se per aconseguir fer tota la cursa corrents en lloc de caminant, i així la gaudeixen més”, ha afirmat Pere Sastre.

I és que aquests entrenaments consisteixen, bàsicament en uns exercicis d’estirament, “fonamentals per evitar lesions”, i després córrer una mica per posar-se en forma.
Sastre, aficionat a l’atletisme que porta en les seves cames 17 maratons completades de les 18 en les que ha participat, entre d’elles la de Berlin, Amsterdam, Florència, Barcelona o San Sebastian, també ensenya als corredors més novells com respirar per cansar-se menys o, si el cas, corregir la manera de córrer d’aquelles persones que manifesten patir dolor en alguna part de les seves cames quan practiquen l’atletisme.

És a dir, son uns entrenaments per posar-se en forma i per saber córrer més i millor, tot i que en el darrer celebrat aquest passat dimecres, les quatre gotes de pluja que van caure poc abans de les 8 del vespre, hora en que els participants es donen cita al port esportiu, va fer minvar la presència d’atletes quedant-se en gairebé una vintena.
Dimecres vinent, 12 de setembre, es portarà el quart entrenament per arribar en la millor forma possible a la Cursa de la Dona, que enguany tindrà lloc el 23 de setembre.

Inscripcions per la Cursa de la Dona

Segons ha manifestat el president del Club Atletisme Roses les inscripcions per aconseguir arribar als 1.500 participants “van a bon ritme”, per la qual cosa es podria arribar aquesta xifra, tot i que ell prefereix “no fer volar coloms i esperar fins al dia de la cursa per veure si s’acongueix”.

Si voleu, ara que esteu llegint això, ajudar a assolir la xifra de 1.500 atletes corrents a la Cursa de la Dona ho podeu fer formalitzant la inscripció a la web del Club Atletisme Roses i a curses.cat, o bé a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer (c/Pescadors, nº 13) o al Taller Auto Peira (Plaça Pep Ventura).

Només cal aportar un donatiu de 10 €, amb els quals et regalen una samarreta commemorativa.
Però, compte, són 10 euros si es fa la inscripció abans del dissabte 22 de setembre, ja que aquest dia com el mateix de la cursa, el 23 de setembre, tothom que vulgui participar ja haurà d’aportar 12 euros.