Fira de la Rosa de Roses

Els espais naturals de l’Empordà han programat un total de 24 sortides guiades al llarg del 2019

Es tracta d’un conjunt de sortides guiades als espais i parcs naturals de l’Albera, Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí, Baix Ter i les illes Medes, Salines-Bassegoda, Gavarres i Ardenya

Sortides guiades als espais naturals de l'EmpordàEls diversos espais naturals inclosos a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà ofereixen, a partir del proper diumenge 24 de març, un total de 24 activitats de descoberta que es perllongaran durant aquesta primavera i la propera tardor. En concret, es tracta d’un conjunt de sortides guiades als espais i parcs naturals de l’Albera, Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí, Baix Ter i les illes Medes, Salines-Bassegoda, Gavarres i Ardenya. Gairebé cada cap de setmana es proposa una activitat en un espai diferent, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni natural d’uns entorns excepcionals.

Aquestes visites guiades es poden realitzar a qualsevol hora del dia i de la nit, a la recerca d’animals de mar i de terra, que transcorren per paisatges tant de pla i com de muntanya, tant de litoral com d’interior, que proposen fotografiar, caminar, nedar o pedalar per paratge naturals excepcionals i descobrir elements patrimonials que normalment no estan al nostre abast.  Són 24 activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, des de famílies a fans del senderisme més exigent. Per a inscriure’s és imprescindible fer la reserva oportuna trucant al número de telèfon o adreça electrònica que s’indica per a cada activitat.

En els materials de promoció de les sortides guiades als Espais naturals de l’Empordà s’ha volgut donar a conèixer el Corriol camanegra (charadrius alexandrinus), un habitual de l’Empordà i que és l’ocell de l’any 2019. Així mateix, es recomana una visita a l’exposició EmpordàNAT que explica i difon els quatre parcs naturals de l’Empordà a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries. Els consells comarcals de l’Alt i del Baix Empordà coordinen l’acció dels diferents centres gestors d’aquests espais i les accions compartides de difusió. Es pot trobar la informació de cada activitat a les webs dels diferents espais institucions organitzadores.

En definitiva, aquesta actuació, que es ve repetint en els darrers anys, es tracta d’un conjunt d’activitats emmarcades enguany en el projecte d’especialització i competitivitat territorial “Natura, cultura i intel·ligència en xarxa”, cofinançat pel FEDER de la Unió Europea, en la mesura que contribueix a promoure la descoberta d’un patrimoni que pot ajudar a millorar la qualitat de l’Empordà com a destí per als visitants que cerquen una estada «slow» pel territori i que permet divulgar la tasca d’organitzacions que treballen professionalment per a l’educació ambiental.