Els estudiants de P5 de Roses aprenen educació vial divertint-se amb el pallasso Ruskus Patruskus

Programa de Mobilitat Segura

Un moment de l'espectacle del pallasso Ruskus sobre educació vial dirigit als alumnes de P%

El Teatre Municipal ha acollit, un any més l’espectacle educatiu ‘Traspatràs’, inclòs em el programa formatiu Mobilitat Segura que la Policia Local de Roses

Programa de Mobilitat Segura
Un moment de l’espectacle del pallasso Ruskus sobre educació vial dirigit als alumnes de P5

L’espectacle ‘Traspatràs’, adreçat als alumnes de P5, ha estat protagonitzat pel pallasso Ruskus Patruskus, qui, de forma lúdica i divertida, ha mostrat als infants la importància d’un bon comportament cívic i del respecte per les normes de seguretat: “És una bona manera d’inculcar als més petits en una edat en l’absorbeixen tot tipus de coneixements d’inculcar-les la importància de tenir una bona educació vial”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Fernández, significant que “aquest espectacle és la cloenda del programa que porta a terme la Policia Local de Roses sobre Mobilitat Segura”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Fernández.

En total, seran un miler d’alumnes de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d’ESO de Roses participaran fins a finals de juny en aquest programa de Mobilitat Segura d’aquest curs impartit per la Policia Local. Entre les activitats, que s’adapten a les necessitats i característiques de cada grup d’edat, hi ha tallers, debats, xerrades i jocs que giren entorn a temàtiques d’educació viària i cívica.

Entre aquestes, es troben per exemple les visites dels agents als centres escolars, on els alumnes poden conèixer de primera mà en què consisteix la feina de policia, el material que utilitzen, i consultar totes les curiositats i dubtes que se’ls plantegen sobre aquest servei públic. En una segona sessió, els agents traslladen fins a les escoles els vehicles policials i imparteixen xerrades participatives sobre educació viària.

Una altra activitat és l’anomenada ‘La Catifa Ciutadana’, una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Les diferents sessions són desenvolupades per sis membres de la Policia Local de Roses, els quals han rebut la formació específica sobre mobilitat segura que imparteix l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.