Els Fars són els protagonistes de l’edició 2015 del concurs de fotografia del Patrimoni de l’Alt Empordà

Concurs de fotografia del Patrimoni de l'Alt Empordà

El Far de Roses

Un concurs de fotografia impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb més participació de la demarcació de Girona

Concurs de fotografia del Patrimoni de l'Alt Empordà
El Far de Roses

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha convocat la vintena edició del Concurs de Fotografia del Patrimoni de l’Alt Empordà, una iniciativa cultural organitzada pel Consell Comarcal i que amb el pas dels anys ha esdevingut un dels concursos fotogràfics amb més participació de la demarcació de Girona. Enguany el tema gira al voltant dels fars, sempre que estiguin situats en algun poble de la comarca.

Segons les bases, el format de les fotografies ha de ser de la mida 20×30 centímetres i hauran d’anar muntades en un paspartú de 40×50 centímetres, de color o blanc i negre, i sense vidre. Un altre dels requisits és que cada obra haurà de portar un pseudònim. A part, es lliurarà un sobre tancat -que inclourà el mateix pseudònim-, a l’interior del qual constarà el nom, adreça i telèfon de l’autor i s’hi haurà de fer constar també el nom del lloc i el municipi on es troba l’immoble fotografiat. Es podran presentar fins a dues obres per autor. Les fotografies, en blanc i negre o color, podran tenir una titulació.

El jurat estarà format per tres representants del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, un fotògraf i un estudiós en patrimoni cultural. Si la qualitat dels treballs presentats fos insuficient, a criteri del jurat, els premis es poden declarar deserts. El termini per a la presentació dels originals finalitzarà el 30 de setembre.

El primer premi serà de 400 euros i trofeu; el segon, de 200 euros i trofeu i el tercer, de 100 euros i trofeu. Cap concursant podrà obtenir més d’un premi. El jurat, el veredicte del qual serà inapel·lable, farà públic els premis el dia 27 d’octubre en el transcurs d’un acte que coincidirà amb el lliurament dels premis. Les fotografies s’exposaran a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a partir del lliurament dels premis.