Els ‘Gorditos Team’ de Roses podrien participar l’any vinent al Ralli Dakar

Gorditos Team de Roses

Els 'Gorditos Team' amb el Ford Sierra amb el que van participar al Maroc Challenge i amb el Toyota amb el podrien fer-ho al Rally Dakar

L’organització del Ralli Maroc Challenge ofereix als Gorditos Team la possibilitat de participar en el Ralli Dakar l’any vinent

Gorditos Team de Roses
Els ‘Gorditos Team’ amb el Ford Sierra amb el que van participar al Maroc Challenge i amb el Toyota amb el podrien fer-ho al Rally Dakar

Quan es va disputar per primer cop el Ralli Paris Dakar l’any 1979 organitzat pel desaparegut Thierry Sabine, era molt diferent al que transcorre pel que es fa ara per Sudamàrica. Era una cursa competitiva, sí, però sobretot d’aventura i també d’un esperit solidari, ja que ajudava, de manera indirecta, als habitants dels pobles del desert per on passava.
Tenia un esperit semblant al Ralli Maroc-Challenge, el qual es tot aventura i solidaritat amb el Marroc, on l’organització va repartint material entre els més desvalguts del Marroc. Material que prèviament havien portat els participants a la cursa, entre d’ells els rosincs Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela sota el nom dels ‘Gorditos Team’.

Martos i Cayuela van haver d’abandonar el Ralli a la tercera etapa. Una topada amb un pedra va fer malbé el seu cotxe, un Ford Sierra, i tots els intents dels mecànics per reparar-lo no va ser possible. Tot i això, “l’organització ens ha ofert que preparem un cotxe per participar al Ralli Dakar de l’any vinent en representació del Maroc Challenge”, ha explicat en Josep Lluís, per afegir en Sergi que “va ser una decisió presa gairebé per unanimitat, quan van veure que tot i abandonar repartíem el material que portàvem entre els habitants pels pobles que passàvem retornant cap a casa. Un esperit solidari dels ‘Gorditos Team’ al qual es va afegir que van despertar les simpaties de tothom pel fet de disfressar-se de Pare Noel a la sortida del ralli des de La Nucia.

Ara, el cotxe amb el que volen participar i que han de preparar és un Toyota 4×4 Turbo de 4.000 cc, “una preparació del vehicle i del Ralli Dakar que la mateixa organització s’ha encarregat de buscar-nos els patrocinadors que aportarien uns 50.000 euros”, ha desvetllat Martos.

Sens dubte, si finalment hi participen serà una gran fita pels ‘Gorditos Team’, equip el qual portarà el nom de Roses a un altre continent, Amèrica, després del d’Àfrica, la qual no cosa no fa massa gràcia a en Sergi Cayuela, “el portar el nom del meu poble per arreu m’encanta, el que no m’agrada es haver d’agafar a l’avió, i menys tantes hores per arribar a l’Argentina”.

Els Gorditos Team no seran els més competitius del Dakar, “ens és igual, l’important és participar i viure un altra aventura”, han dit tots dos entre rialles.