Els ‘Gorditos Team’ volen tornar a participar l’any vinent al Ralli Maroc Challenge

Gorditos Team de Roses
Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela, els 'Gorditos Team', quan van arribar de la seva aventura en el Ralli Maroc Challenge 2015

L’experiència ha estat tan positiva, tot i els nombrosos problemes mecànics, que en Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela volen tornar a disputar al 2016 el Maroc Challenge

Gorditos Team de Roses
Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela, els ‘Gorditos Team’, amb el seu cotxe a la plaça Catalunya de Roses, on va començar i ha acabat la seva aventura en el Ralli Maroc Challenge 2015

Els ‘Gorditos Team’, integrat per Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela, es van anar al Marroc a viure una aventura, una aventura solidària pel desert del país nord-africà participant en el Ralli Maroc Challenge, que es va disputar entre el 6 i el 12 de desembre travessant el país de nord a sud. “No anem a córrer, sinó ajudar als habitants més necessitats de les poblacions per on passarem”, van dir Martos i Cayuela, el dia de la presentació de la seva aventura que es va portar a terme al Mas Palou de Roses.

I aquest objectiu el van aconseguir “sí i no. No perquè la nostra intenció era arribar a la meta, a on l’organització del Ralli Maroc Challenge té la seu de l’ONG on va repartir tot el material que portàvem els participants, roba, material escolar, entre d’altres, però nosaltres al haver de retirar-nos no ho vam poder fer”, ha afirmat Cayuela.
Recordem que els ‘Gorditos Team’ es van haver de retirar per culpa d’una topada amb una pedra que els va trencar el pont del xassís del motor i abonyegar el càrter.

I sí que van assolir la seva fita d’ajudar als marroquins, perquè tot i abandonar “vam poder donar les pilotes de futbol que portàvem entre la mainada dels pobles pels qual passàvem tornant cap a Nador, d’on va sortir el Ralli, per embarcar-nos cap a la península”, ha dit en Sergi, el qual ha explicat que “vam decidir portar pilotes perquè vam creure que faríem més feliç a molt més gent que si portéssim roba, per exemple”.

Un altre dels objectius que s’havien proposat els ‘Gorditos Team “va ser fer la major quantitat d’amics possibles, una fita que no està aconseguida del tot pel poc temps que vam durar en cursa, tot i això ja hem fet un grup de gent que estem en contacte”, ha significat Martos, més conegut a Roses com en Popi.

Però, tot això, ha estat “una experiència molt bona de la qual fem una valoració molt i molt positiva, tot i els nombrosos problemes mecànics en el cotxe, que al final ens va obligar a abandonar”.

Tan positiva “que l’any vinent tornem segur”, van dir els Gorditos Team, assegurant a la vegada que “això sí, amb un cotxe una mica més preparat i adient per a la ruta del ralli”.

Maneres diferents de viure i veure la vida

Una dels aspectes que més va impactar o sorprendre als dos integrants dels ‘Gorditos Team’ va ser la manera de viure humil dels marroquins tot i tenir a la seva disposició els últims avenços tecnològics en comunicació, “la sensació que tens és de contradicció perquè veus la gent amb les seves cases de fang i penses que són persones pobres, però després els veus amb telèfons mòbils d’última generació i antenes parabòliques en el teulat, i et dones compte que no ho són, que és la seva forma de viure”

Altre aspecte que els va sorprendre són les construccions de les cases, “moltes estaven començades però gairebé ninguna acabada, i també veies que els edificis del marroquins que no han sortit mai del país i els que havien emigrat a Europa eren totalment diferents, ja que tornaven a casa seva amb diners i es construïen cases d’un disseny més europeu, més modernes”.

Una de les anècdotes que van destacar els Gorditos Team va ser quan es van quedar avariats al mig de la carretera, “just en un poblat en que ho van passar malament perquè hi havia mainada que només feien que demanar i demanar, i ens sentíem malament perquè no podíem correspondre a tot el que demanaven, ja que la nostra prioritat era arreglar el cotxe”. En canvi, al dia següent, on va parar per arreglar el cotxe després de topar amb un pedra que els va trencar el pont del xassís i abonyegar el càrter “vam fer amistat amb en Moha, el qual es va fer passar a casa seva, ens va fer un té i ens va ensenyar les fotos de tota la seva família i fotos de la seva feina, ja que és el guardià de la barrera de les neus”.

Nota de la Redacció: Aquesta informació és certa, no com la publicada el dia dels Sants Innocents en que es plantejava la possibilitat que podrien anar l’any vinent al Ralli Dakar.