Els grans èxits del musical americà omplen el Teatre Municipal de Roses

La Fundació Roses Contra el Càncer celebra 10 anys organitzant concerts oferint un espectable musical amb la cantant Nina i l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués, que van proposar un recorregut solidari amb els grans clàssics del musical americà

concert_nina1
L’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués

Gràcies als concerts com el que es va viure ahir al Teatre Municipal de Roses, ple de gom a gom, la Fundació Roses Contra el Càncer pot tirar endavant els seus programes en contra de la malaltia, com “el programa d’atenció psicosocial d’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars, les activitats preventives, les ajudes dinàmiques, la col·laboració  amb institucions, el projecte medicament cost zero i, sobretot, les beques destinades a la investigació i recerca oncològica”, va assenyalar abans de començar el concert la presidenta de la Fundació, Pilar Serra.

En aquest sentit, el cap d’Oncologia mèdica de l’ICO Girona, Joan Brunet, va remarcar que gràcies a l’ajuda de gent com la que omplia el teatre “es poden tirar endavant projectes de recerca en contra de la malatia”. I va posar com exemple la beca d’investigació concedida durant els dos darrers anys a l’equip de l’ICO de Girona, fomat pel Dr. Bosch i el Dr. Menéndez. Una recerca amb la qual, segons el Dr. Bosch, present a a la sala, han aconseguit un descobriment que permet disposar de noves opcions terapèutiques per a pacients amb càncer de pulmó.

I la beca d’invetigació per als dos propers anys estarà destinada a l’equip de l’ICO Girona, dirigit per la Drs. Pilar Barretina, sobre la recerca del tractament del càncer d’ovaris.

L’alcalde Carles Pàramo va voler agraïr l’abnegada tasca de la Fundació Roses Contra el Càncer, l’incansable treball de recerca dels doctors de l’Institut d’Oncologia de Girona i, sobretot, al públic assistent, que amb la seva solidaritat fa possible tirar endavant els estudis d’investigació sobre la malaltia.

El públic va poder de gaudir de les obres de Cole Porter, George Gershwin, Leonard Bernstein i Stephen Sondheim, entre d’altres.

concert_nina
La cantant Nina

I després de les paraules d’agraïment i de sentir els avenços per part de l’ICO de Girona es va donar pas al concert. Un espectacle que després d’un parell de temes, la cantant Nina es va dirigir al públic per confensar que patia faringitis. I ho va dir per “si em senten estossegar és per això, però les notes les cantaré igual”. I respecte a les notes va dir, fent broma, que el concert al públic els hi sortia molt bé de preu, “si dividim els 20 euros que val l’entrada, que en pessetes són unes 3.300, per totes les notes que he de cantar els surt el concert per unes 3 pessetes”.

Després de l’èxit que va tenir l’espectacle De Broadway al Paral·lel que va girar l’hivern passat per arreu del país, Nina i l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués s’han tornat a trobar per repetir l’experiència. Així, ahir van oferir, ahir al públic de Roses, un concert solidari dedicat al musical americà. Un públic que va poder gaudir d’obres de Jerome Kern, Albert Guinovart, Cole Porter, Lloyd Webber, LeonardBernstein i Stephen Sondheim, entre d’altres, interpretades pels instruments de l’Orquestra de Cadaqués i la veu de Nina.

Sota la batuta del director Miquel Ortega, la cantant Nina i l’Ensemble del’Orquestra de Cadaqués van presentar un recorregut per la història del gènere dels musicals, il·lustrat amb els temes més coneguts dels autors de referència i amb obres que van des de Show Boat fins a Mar i Cel passant per May Fair Lady, West Side Story o Cabaret. Un espectacle musical que va tractar doncs d’un recorregut pels musicals de tots els temps, amb les obres més emocionants i conegudes d’aquest repertorio americà.

La qualitat tècnica dels músics de l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués compta amb una de les grans veus del musical català, Nina, que durant més de 25 anys de carrera artística, ha treballat en produccions com Cabaret, T’odio amor meu, Casem-nos una mica, Company, Corre corre diva o el musical Mamma Mia! que s’ha representat durant 6 anys per tot l’estat espanyol.