Els habitants de Portbou, El Port de la Selva i Vilamaniscle gaudiran de condicions avantatjoses a la Piscina de Roses

Piscina Municipal de Roses
D'esquerra a dreta: Josep Mª Cervera, Montse Mindan, Ramon Bonaterra i Josep Lluís Sala

Un conveni de col·laboració, signat aquest matí, permetrà als vilatans dels tres municipis gaudir d’avantages a la Piscina de Roses

Piscina Municipal de Roses
Moment de la signatura del conveni

Els habitants i entitats de Portbou, El Port de la Selva i Vilamaniscle, podran a partir d’ara fer ús de les instal·lacions esportives i serveis de la Piscina Municipal de Roses en unes condicions molt favorables, com són la reducció d’un 20% de la quota de matrícula o els programes d’activitats aquàtiques per a escoles i casals municipals.

Aquestes condicions preferents són fruit del conveni de col·laboració, signat aquest matí, per la presidenta de la piscina municipal i alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i l’alcalde de  Portbou, Josep Lluís Salas, el batlle de Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i el de Vilamaniscle, Ramon Bonaterra.

Tots tres municipis s’adhereixen, d’aquesta manera, als acords signats, recentment, per les poblacions de Castelló d’Empúries, Llançà, Cadaqués, Sant Pere Pescador, Vilajuïga i Pau.

Un conveni “que és la prova de la racionalització dels serveis de les administracions locals”, ha afirmat Josep Mª Cervera, per remarcar que “els Ajuntaments que avui som aquí, i els que anteriorment es van adherir, fem les coses ben fetes, ja que no ens hem hipotecat fent una piscina que després no seria sostenible”.

Per la seva banda, Josep Lluís Salas, ha afirmat que la signatura d’aquest conveni “és fruit de les reivindicacions de molta gent de Portbou d’adherir-nos a la Piscina de Roses i no haver-se de desplaçar fins a Figueres”.

Aixi mateix, Ramon Bonaterra ha assenyalat que “el camí és aquest, mancomunar serveis i ajudar-nos mútuament entre els municipis, perquè aprofitar instal·lacions que ofereixen altres poblacions ens estalvia molts diners, què és del que es tracta”.

Cap a l’objectiu que la Piscina de Roses arribi a mantenir-se per si mateixa

Montse Mindan, com a presidenta de la Piscina de Roses, ha destacat “que ja són 9 municipis els que s’han acollit a aquest conveni, la qual cosa en alegra perquè això significa poder tenir més clients”. Uns potencials clients, segons Mindan “que poden fer que la piscina arribi, no a tenir una rendibilitat òptima, que és molt difícil, però sí que els costos no siguin tan grans i que es pugui arribar a mantenir per si mateixa”.

La Piscina de Roses ofereix actualment una àmplia i diversificada activitat esportiva, de salut i de lleure als habitants de Roses i de la seva àrea d’influència. Concretament i segons les darreres dades estadístiques, el 70% dels més de 1.800 abonats que té la instal·lació són de Roses, i el 30% restant prové dels municipis veïns. Aquestes dades, juntament amb altres que fan referència a la participació als programes de natació, a l’activitat escolar…, demostren el caràcter supramunicipal de l’equipament esportiu.

Avantatges pels vilatans de Portbou, El Port de la Selva i Vilamaniscle

Piscina Municipal de Roses
D’esquerra a dreta: Josep Mª Cervera, Montse Mindan, Ramon Bonaterra i Josep Lluís Sala

Amb la signatura d’aquests convenis s’enforteix encara més la relació entre les parts i es permet que els habitants d’aquests municipis gaudeixin dels mateixos avantatges que les persones empadronades a Roses. Així, l’import de la matrícula que hauran d’abonar a partir d’ara els veïns de Portbou, Port de la Selva i Vilamaniscle, gaudirà d’un 20% de descompte, que també serà acumulable a les nombroses promocions que s’ofereixen al llarg de l’any.

Un altre àmbit que es veurà reforçat és el de l’esport escolar, gràcies a l’organització d’activitats aquàtiques per als alumnes de primària de les escoles públiques d’aquests municipis, que permetrà als infants la realització d’un trimestre d’activitats a la Piscina Municipal a preus preferents. En aquest punt, els respectius Ajuntaments es comprometen a col·laborar amb els centres escolars perquè puguin desenvolupar aquests programes.

Altres millores adoptades són la realització dels programes d’activitat aquàtica recreativa sota unes condicions econòmiques especials per als casals que siguin organitzats o promoguts pels respectius ajuntaments, així com l’aplicació de descomptes per als membres d’entitats esportives i clients d’establiments hotelers, entre d’altres.

Per la seva banda, els ajuntaments es comprometen a difondre a través dels seus mitjans (butlletins, web…) les condicions especials, activitats i serveis oferts per la Piscina Municipal de Roses, per tal de fer arribar aquests avantatges a tota la població.

La signatura d’aquests acords forma part de les actuacions de dinamització impulsades per la Piscina Municipal amb l’objectiu d’apropar l’esport, el lleure i la salut al major nombre possible d’usuaris.