Cinema a la Fresca

Els habitants de Scargottilandia emplenaran d’elfos el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
9 Elfos Scargottines que desfilaran al Carnaval de Roses

La colla Scargottins han creat la ciutat de Scargottilandia per viure els quatre dies de Carnaval

En Ferran Prats és el cap de la colla Scargottins. És el que pensa la disfressa, el que idea la decoració de la carrossa i l’únic que treballa en ella. Bé, altres membres de la colla també hi treballen, però l’únic que ho fa bé és en Ferran. Aquest noi de Roses és el guru, el xaman de la colla Scargottins. Si no fos per ell, la colla no existiria. És més, si no fos per en Ferran, el Carnaval de Roses no se celebraria.

Totes aquestes afirmacions no són fruit de la nostra inventiva, sinó l’opinió expressada en boca de Cesc Segura, portaveu del Sindicat que han creat els membres de la colla Scargottins per tal de lluitar pels seus drets.

I mentre els membres de la colla lluiten pels seus drets (fent vaga, evidentment), en Ferran surt del seu despatx (s’ha muntat un a la carrossa) per atendre’ns. Preguntat sobre la qüestió de la disfressa ens diu que “anirem d’elfos perquè sí, perquè ho vam decidir així”.
Després el vam preguntar com aniria decorada la carrossa i va ser parc en paraules. No deia res en concret “a la part darrera posarem això, i a la part de davant, allò altre”. I ja està, no desvetllava res.

Sort que una de les elfos ens va passar un escrit on s’explica una mica com serà la carrossa, que reproduïm a continuació:

Compte la llegenda que un bon dia els Elfos Scargottines van construir el seu temple dins de les entranyes de la muntanya més rica i generosa de la seva regió, de la qual brollava una aigua tan màgica que donava vida i poder a éssers i plantes que habitaven en els seus boscos.
Des d’aquell dia, va ser tal el goig que va envair a aquets elfos, que van fundar la ciutat més important del seu regne: Scargottilandia.

És a dir, que els habitants de Scargottilandia envairan les passades del Carnaval de Roses, ja que seran 103 elfos els que desfilaran per l’Avinguda de Rhode. Una xifra que augmenta en 30 persones les que es van disfressar l’any passat amb la colla Scargottins

103 elfos que “paguem 165 euros, la mateixa quantitat que l’any passat, amb la modista inclosa”, va dir Prats.

El cap de colla de la Scargottins, proposa per a que el Carnaval sigui millor “sortir el divendres a les 21:30 h en comptes de les 21 hores, perquè a aquesta hora no hi haurà ningú. Quan sortim nosaltres, que som Reis Infantils, estarem sols, que és el que ens va passar quan vam ser Reis del Carnaval”. Ferran assegura, però que “el Carnaval de Roses ha millorat molt, ni punt de comparació amb anys enrere”.

Gots reciclables

“Nosaltres portarem gots de cartró, tot i que encara no és obligatori”, va dir aquest cap de colla sobre la utilització de gots reciclables.

Atractiu turístic?

“El Carnaval de Roses hauria de ser un atractiu turístic, i actualment estem en això, que ho sigui”, va assegurar Ferran Prats.

Cada any menys colles

Sobre el fet que enguany hi hagi menys colles, Prats va dir que “cada vegada és més difícil fer una colla, i la tendència ara és fer colles més grans, de fet, enguany és el que ha passat, crec que la majoria de les colles han crescut de personal”.

La nau de les carrosses

“Aquesta nau és molt important pel Carnaval de Roses perquè de les 3.000 persones que es disfressen, 2.000 són aquí”, va dir el cap de la colla Scargottins al respecte de la nau de les carrosses.