Els Jocs Florals de Roses s’obre a la participació tot l’Alt Empordà

III Jocs Florals de Roses

Marc Danès, Montse Mindan i Maria Terrades durant la presentació dels III Jocs Florals de Roses

L’Ajuntament  de Roses vol impulsar la poesia, un gènere no gaire estès obrint el Jocs Florals a la participació de tots els altempordanesos

III Jocs Florals de Roses
Marc Danès, Montse Mindan i Maria Terrades durant la presentació dels III Jocs Florals de Roses

Els Jocs Florals de Roses compliran enguany la seva tercera edició. En només dues edicions aquest concurs de poesia ja s’ha consolidat completament, com ho demostra “la cinquantena de participants que ha tingut cada any”, ha afirmat el regidor de Cultura del consistori rosinc, Marc Danès, que juntament amb l’alcaldessa, Montse Mindan, i Maria Terrades, en representació del Rotary Club Roses-Empúriabrava, impulsor del certamen literari, han dut a terme, aquest matí.

Danès, també ha remarcat que “premis de poesia com els Jocs Florals de Roses no hi gaires arreu del país, i per això volem donar-li un impuls a aquest gènere”.

Afirmació del regidor de Cultura ratificada per l’alcaldessa a l’assenyalar “que volem enviar una carta als municipis de la comarca per comunicar-les que els Jocs Florals de Roses estan oberts a tots els vilatans de cada població de l’Alt Empordà, per tal de fomentar un gènere el qual molt pocs escriptors s’hi dediquen. Volem un concurs de poesia per a tota la comarca”, ha remarcat Mindan.

La III edició dels Jocs Florals de Roses, com les anteriors tindrà com a temàtica principal la Vila de Roses, establint tres categories específiques dividides en:

  • Rosa Natural Roja, poema sobre la vila de Roses
  • Rosa Natural Groga, poema sobre la vida al mar a Roses
  • Rosa Natural Blanca, poema sobre els monuments de Roses

Les dues primeres són premiades per l’Ajuntament i la darrera pel Club Rotary Roses-Empuriabrava. Una categoria, la de la Rosa Natural Blanca, en la que Maria Terrades ha apuntat que és la que menys participació té, per això ha volgut animar a la gent “que s’informi sobre els monuments de Roses per escriure i participar”.

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d’una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L’extensió ha de ser d’entre 14 i 40 versos i l’estructura mètrica, lliure. La llengua utilitzada en les categories Rosa Natural Groga i Rosa Natural Blanca ha de ser la catalana, i en la categoria Rosa Natural Roja pot ser la catalana o la castellana.

Enguany, però, “es tindrà molt en compte la correcció ortogràfica, ja que en els anys anteriors vam rebre a la convocatòria del premi grans poemes plens de faltes d’ortografia”, ha afirmat Danès.

Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €. Els poemes guanyadors també es publicaran a la Revista de Festa Major que cada estiu edita l’Ajuntament.

Les obres s’han de lliurar al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Roses, plaça de Catalunya, nº 12, fins el dia 31 de maig de 2014 a les 14 hores

El veredicte del jurat, format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, dos professors de literatura i una poetessa, es farà públic 28 de juny, al Teatre Municipal de Roses.

La presentació de poemes, oberta a totes les persones aficionades a la poesia, es pot realitzar fins al proper 30 de maig, al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.

Podeu trobar les bases a: https://www.viladeroses.cat/iii-jocs-florals-de-roses/