Els Jocs Florals de Roses volen ser un referent a nivell provincial en el marc de la poesia

Jocs Florals de Roses

Els organitzadors dels Jocs Florals de Roses

Ahir es va presentar a l’Ajuntament de Roses la IV edició del certamen poètic dedicat a la Vila de Roses

Jocs Florals de Roses
Els organitzadors dels Jocs Florals de Roses posen pels fotògrafs després de la presentació

Membres del Rotary Club Roses-Empúriabrava, representats per Josep de Frutos i Maria Terrades i de l’Ajuntament de Roses, amb l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor de Cultura, Marc Danès, a més de la membre del jurat, Pilar Cortés, van presentar, ahir, diada de Sant Jordi, “el millor dia per presentar la IV edició dels Jocs Florals de Roses”, certamen que fomenta la creació literària en el món de la poesia. Un certamen “que esperem que sigui un referent a nivell comarcal i provincial en el marc de la poesia”, va afirmar Mindan, i el qual té com a temàtica principal la Vila de Roses. I que com en les tres edicions anteriors s’han establert tres premis, d’un tema específic per a cada una d’ells:

  • La Rosa Natural Roja, al millor poema que parli sobre la Vila de Roses
  • La Rosa Natural Groga, al millor poema que versi sobre la vida al mar de Roses
  • La Rosa Natural Blanca, al millor poema que faci referència sobre els monuments de Roses.

“Uns premis que es tan plenament consolidats i que potser d’aquí a uns anys, en lloc de publicar-los en la Revista de la Festa Major, puguem editar un llibre en els que surtin publicats tots els poemes de cadascuna de les edicions dels Jocs Florals”, va destacar Danès.

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d’una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L’extensió ha de ser d’entre 14 i 40 versos i l’estructura mètrica, lliure. La llengua utilitzada en les categories Rosa Natural Groga i Rosa Natural Blanca ha de ser la catalana, i en la categoria Rosa Natural Roja pot ser la catalana o la castellana. Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €. Els poemes guanyadors, com va assenyalar el regidor de Cultura, es publicaran a la Revista de Festa Major que cada estiu edita l’Ajuntament.

Maria Terrades, principal impulsora dels Jocs Florals de Roses, va tenir una paraules per als poetes, “els quals estan molt mal pagats i seguint el lema del Rotary Club, ‘donar de tu abans que pensar en tu’ aquest concurs és per recompensar una mica el que fan”.

Josep de Frutos, per la seva banda, va agrair “el suport de l’Ajuntament de Roses en la realització d’aquest Jocs Florals”

Les obres s’han de lliurar al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Roses (plaça de Catalunya, 12), fins a les 14 hores del divendres 29 de maig. El veredicte del jurat -format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, Pilar Cortés, dos professors de literatura i una poetessa-, es farà públic el 26 de juny, al Teatre Municipal de Roses.