Els joves de Roses, Castelló d’Empúries, Figueres i la Jonquera podran obtenir el Graduat de Secundària

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El Consell Comarcal impulsa uns grups de suport per a joves interessats en obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEl Consell Comarcal de forma conjunta amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, Figueres, la Jonquera, Roses i Vilafant impulsen uns grups de suport per a joves majors de 16 anys que tenen interès en obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària a través de l’Institut Obert de Catalunya, és a dir cursant els estudis a distància.

Els grups de suport en aquests municipis oferiran ajuda en els tràmits i la inscripció -el període de matrícula és del 4 a l’11 de novembre per al nou alumnat-, faciliten un tutor/a de suport a les classes, material de suport i ordinadors de connexió gratuïta a internet.

També col·laboren en la iniciativa la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Xarxa de Convivència de Roses. Els tutors que gestionaran cadascun dels grups comptaran amb l’assessorament de l’Escola d’Adults Maria Verdaguer de Figueres i amb el de l’IES Illa de Rodes, de Roses, que és un centre de suport de la IOC a la comarca i que oferirà una formació prèvia a aquests tutors.

El conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, ha destacat que “es tracta d’una iniciativa que pretén acollir joves provinents del fracàs escolar i afavorir que aquests finalitzin la formació obligatòria. Aquesta proposta educativa és un exemple de treball en xarxa a la comarca i s’emmarca dins del Pla d’Inclusió de l’Alt Empordà”.

Els interessats es poden adreçar a l’Oficina de Joventut Figueres-Alt Empordà (telèfon 972 67 37 28 o al correu electrònic joventut@altemporda.org) o bé a l’Espai Jove de cada municipi.