Els joves de Roses debaten sobre usos i límits de les xarxes socials a partir de la representació teatral “Enxarxats”

"Enxarxats"

Un moment de l'obra "Enxarxats"

Un total de 235 alumnes dels instituts de Roses van assistir ahir al matí a la representació de l’obra “Enxarxats”, que es va portar a terme al Teatre Municipal

"Enxarxats"
Un moment de l’obra “Enxarxats”

La representació de l’obra teatral interactiva “Enxarxats” està emmarcada en el Programa d’activitats educatives que cada curs programa l’Ajuntament de Roses, amb el qual ofereix una formació i aprenentatge complementaris als alumnes del municipi.

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ofereix cada any a escoles i instituts del municipi el Catàleg d’Activitats Educatives, on enguany es recullen un total de 82 activitats degudament revisades i actualitzades, adreçades als cicles infantil, primària i secundària, i que també inclou activitats per a pares, mares i tutors. Amb aquest projecte, es complementa l’ensenyament reglat i curricular a l’aula i es facilita a infants i joves l’accés als coneixements des d’un plantejament dinàmic i basat en l’experiència personal, com la realització de tallers, visites, teatre, etc.

L’activitat d’ahir al Teatre Municipal, sota el títol “Enxarxats”, va tenir per objectiu sensibilitzar i prevenir els joves entorn a l’ús de les xarxes socials.

Quins són els límits, prevenir la violència i l’assetjament, les relacions a la xarxa, el codi ètic, el respecte, o la protecció de la intimitat, són alguns dels aspectes que es van tractar mitjançant la representació teatral, la qual va donar pas a un debat entre els assistents.

La finalitat és que els joves s’interroguin i parlin sobre l’ús de les xarxes socials a través de la presentació de diverses situacions amb les quals es poden sentir identificats.

Al llarg del matí, van participar en les dues sessions programades un total de 235 alumnes: 90 de 2n d’ESO de l’Institut Cap Norfeu, 67 de 1r d’ESO del Centre Escolar Empordà, i 78 de 2n d’ESO de l’Institut Illa de Rodes.

La propera activitat programada tindrà lloc el proper divendres també al Teatre Municipal amb la representació de l’obra Nyam Nyam, que plantejarà temàtiques entorn a l’alimentació i hàbits saludables .