Els joves de Roses tornaran a treballar els valors de la convivència, la tolerància i la solidaritat al Marroc

Cultures en Xarxa

Reunió del participants del quart viatge de 'Cultures en Xarxa'

El 4 de novembre s’inicia el viatge al Marroc del quart projecte de ‘Cultures en Xarxa’

Cultures en Xarxa
Reunió del participants del quart viatge de ‘Cultures en Xarxa’

Tretze joves catalans, alguns originaris del Marroc, acompanyats de tres monitores viatjaran a aquest país nord-africà per “tornar a treballar la convivència, treballar la tolerància i d’altres valors com la solidaritat”, va explicar, Verònica Medina, una de les monitores d’aquest projecte impulsat per la Xarxa de Convivència de Roses.
La principal novetat d’aquest quart viatge de ‘Cultures en Xarxa’ estarà en que joves que ja han viatjar en cadascuna de les tres edicions anteriors podran explicar compartir la seva experiència ‘in situ’ amb els joves que aniran per primera vegada al Marroc.
És el cas de Youssef Chekrioui, nascut al Marroc i que enguany repetirà el viatge amb joves rosincs. Chekrioui, tot i reconèixer que no hi va haver res que l’impactés de manera especial “ja que jo sóc d’allà”, assegura que “sí que vaig veure un canvi de mentalitat en els joves de Roses que van viatjar. Quan vam tornar l’idea que tenien de la gent marroquí els va canviar per a bé”.

L’Èrika García es una jove rosinca, estudiant de periodisme que viatjarà per primera vegada al Marroc impulsada “per les ganes de conèixer una cultura diferent, a la vegada que poder ajudar en la tasca que desenvoluparà la Xarxa de Convivència envers els nens i nenes de les escoles rurals que visitarem”.

Així, en aquest quart projecte de ‘Cultures en Xarxa’, que tornarà a comptar amb el suport de la Fundació Hassan II, es repartirà material escolar, que s’ha recollit prèviament a Roses, pels centres escolars més necessitats del Marroc, com així ho va explicar Medina als joves en una reunió que van mantenir diumenge al Punt Xarxa, la seu de l’associació juvenil. Una trobada que va servir per deixar clar que “aquest viatge no és de plaer, sinó de treball, n’hem ajudar als nens i nenes de les escoles rurals, sobretot berebers del desert, alhora que ens enriquim de l’experiència”, va assegurar Verònica Medina.

La durada del viatge està previst que sigui de 4 dies, així que el dissabte, 8 de novembre, els 13 joves i les 3 monitores hi seran de tornada a Roses.