Els Kampipugui sempre han estat especials, però enguany pel Carnaval de Roses seran espacials

Carnaval de Roses 2022
4 agents espacials de la colla Kampiquipugui

Official Dealer Gas Monkey Garage

Els membres de la colla Kampipugui treballaran com agents espacials durant les desfilades del Carnaval de Roses

Podríem dir que a dia d’avui el món és un lloc segur? Una pandèmia, així com l’amenaça d’una possible guerra a l’Europa de l’Est són clars exemples que molt, molt segur no ho és, ans al contrari.
Per això, fent honor al seu nom, la colla Kampiquipugui se’n va del nostre planeta. No tenen un destí fixe, simplement els seus membres se’n van a l’espai. Això sí, no ho faran amb una mà al davant i una altra a darrera, sinó amb un contracte de treball com agents espacials. És un contracte de prova que els ha fet una empresa del Sud especialitzada en temes de l’Univers  (tot i que no sabem de quin Sud, si de Sud-Amèrica o de Sudàfrica). Es tracta d’un contracte de curta durada, de tres dies, però que si el superen amb bona nota pot ser tinguin feina de manera indefinida.

Aquesta empresa del Sud especialitzada en temes de l’Univers que els ha contractat per fer d’agents especials no els hi facilita l’uniforme, així que per Carnaval faran una prova de com els anirà i han demanat confeccionar-ho a una modista, ja que “el primer any que vam sortir al Carnaval sí que vam comprar la disfressa, però l’any següent la vam fer amb una modista i, la veritat, es nota bastant la diferència i creiem que val la pena, tot i que aquest any es mira de tenir la menor despesa possible per si no se celebrava finalment”, va explicar el cap de la colla Kampiquipugui, Adrià Serra.

I és que els joves que integren aquesta colla ho tenen clar des de fa dies, des d’abans que es decidís celebrar el Carnaval de Roses, “nosaltres fem la carrossa, i en el cas que no s’hagués pogut fer el Carnaval ara el febrer, la tindríem per al mes de maig, i si tampoc es pot la tindrem feta per al pròxim Carnaval que se celebri”, va dir Serra. Si és que la vida ens la compliquem nosaltres… Que sí Carnaval low cost, que sí aprofitar la decoració de la carrossa de l’últim carnaval, que si… Res!, els Kampiquipugui estan treballant en la seva carrossa com si no passés res, i si passa alguna cosa, un cop passada, ho tindran tot preparat. I punt.

I si la disfressa és d’agents especials, “que tindrà motius platejats, liles i detalls daurats”, no cal ser molt viu per sospitar com anirà pintada la carrossa, oi?
Una carrossa que està sent engalanada, com no podia ser d’una altra manera, amb temàtica de l’espai, guarnida amb planetes, estrelles, coets… I sobretot, i el més important, amb un bon càtering composat de pinxos, formatge, refrescos, birres i llom, entre d’altres viandes, convenientment deshidratades per a que puguin aguantar varis anys a l’univers (en el cas de superar el període de proves que marca el contracte)
Un càtering que l’empresa del Sud especialitzada en temes de l’Univers que els ha contractat tampoc els hi facilita (qüestió dels contractes escombraries), per tant, l’han hagut d’adquirir els mateixos agents especials, i per a tal efecte cadascú dels 105 Kampipugui aportarà 165 euros per poder viatjar a l’espai, i 185 € si se és nou a la colla.

Respecte a la postura del Consell de Carnaval el Consell d’esperar per decidir si se celebrava o no la festa quan d’altres poblacions feien públic que l’ajornaven o l’anul·laven, per Adrià Serra ha estat un encert a l’afirmar que “l’ideal era mantenir la decisió el màxim possible mentre la Generalitat no es pronunciés si es podia fer o no”.
La Generalitat es va pronunciar dient que a partir de l’11 de febrer es reobrirà l’oci nocturn així com de les activitats anàlogues com balls i celebracions sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries i per tant, el Carnaval de Roses se celebrarà.

Un Carnaval que veurà com 105 joves de Roses surten disparats a treballar a l’espai com agents espacials, que no especials.