Nadal a Roses

Els Makoki’s commemoraran al Carnaval de Roses els 70 anys del desembarcament de Normandia

Carnaval de Roses 2015
Part del destacament de soldats que desembarcaran al Carnaval de Roses

Els soldats de la colla Makoki’s desembarcaran a la platja de Roses per participar al carnaval

Carnaval de Roses 2015
Part del destacament de soldats que desembarcaran al Carnaval de Roses

Els membres de la colla Makoki’s sempre van per les ‘braves’. No tenen un terme mig. Volien participar al Carnaval de Roses i ho faran. Vindran en un vaixell de la 2ª Guerra Mundial, desembarcaran a la platja de Roses i s’endinsaran a la desfilada de la festa de Canestoltes… I pim pam, toma lacasitos!! “No tío, que nosaltres vam fer la inscripció i sortirem com tots, des de l’Avinguda de Rhode”, van dir els Makoki’s.

Val, val, així perquè van de soldats de la 2ª Guerra Mundial? “Perquè ens va agradar aquesta temàtica militar i, sobretot, voliem commemorar el 70 aniversari del desembarcament de Normandia”, ens va dir en Sergio Rodríguez.
I clar, la seva carrossa, es mimetitzarà, mai millor dit, “com un vaixell de guerra dels que va desembarcar a la platja de Normandia, amb la rampa per accedir a la sorra”, va assenyalar Rodríguez, que finalment servirà per pujar i baixar a l’asfalt de l’Avda. de Rhode sense perill de caure quan vulguin baixar per ballar.

Els sacrificats soldats, entre batalla i batalla no van posar Barraca per la Festa Major, “passem”, per la qual cosa les despeses del carnaval se sufraguen únicament amb la quota que paga cadascun de la trentena de Makoki’s que seran enguany, “el doble que l’any passat que érem una quinzena”.

Uns trenta soldats que paguen 150 euros per cap, “la mateixa de cada any” per poder desembarcar cada dia a l’Avinguda de Rhode de Roses. Cent-cinquanta euros que serveixen per pagar el tiberi dels quatre dies i la disfressa, “però no l’arrossada, ja que no anem mai, aparquem la carrossa al voltant però no tenim la costum d’anar a menjar arròs”.

En Sergio va afirmar que a la seva colla ja els hi va bé “fer un sol sorteig per totes les passades, com sempre, així ens va bé ja que fins al moment sempre ens ha tocat sortir pel mig, entre el número 30 i el 42”.

I enguany aquesta sort no ha canviat per la colla Makoki’s, ja que desembarcaran al Carnaval de Roses amb el número 35.