Els membres de la colla Los Regateros ‘tunegen’ el típic traje de sevillana i aniran de flamenques

Carnaval de Roses 2020

Flamenques en la seva Mesquita de Còrdova 'full equip'

Flamenques que desfilaran durant els quatre dies del Carnaval de Roses en una carrossa convertida en Mesquita de Còrdova

Després de dos anys viatjant per la Galaxia, primer a bord d’una nau de Star Wars i després a la pell de Son Goku, la colla Los Regateros han decidit tornar a la terra. I no han aterrat on volien, que era a Roses, perquè a la nau que viatjaven li va entrar un virus, no sabem si xinés, i han hagut de fer un aterratge d’emergència a Andalusia, i per aquest motiu han decidit anar disfressats de flamenques, tot i que el cap de colla, Pedro Gutiérrez, per no malmetre la imatge i la bona reputació de la colla ens ha explicat la trola que “en homenatge a un dels fundadors de la colla, que enguany es jubila, i que tenia moltes ganes de disfressar-se de sevillana hem decidit anar de flamenques”. De flamenques i no de sevillanes perquè “no ens convencia la típica disfressa de sevillana, i per això l’hem tunejat, i barrejant el traje de l’home i la dona sevillana ens ha quedat una disfressa de flamenques, i anirem tots així excepte els més petits, que aniran amb un traje semblant al Curro Jiménez”.
I si la disfressa és un mix d’home i dona sevillans, la carrossa segueix pel camí, és a dir, “hem fet una composició posant el arcs de la Mezquita de Còrdova, amb un ventall gegant i una sorpresa que no volem desvetllar”, va dir el cap de colla de Los Regateros.

Li vam dir a en Pedro que ens digués la sorpresa, que no la diríem ni la publicaríem, però si ell es va comptar una mentira dient que ens disfressen de flamenques en homenatge a un membre de la colla per tal d’amagar la veritat que s’havia espatllat la nau i així no malmetre la bona reputació de la colla, nosaltres també el vam mentir i desvetllarem la sorpresa. Ho sentim…

I la sorpresa és, ja ho veureu al Carnaval si teniu ocasió de pujar a la carrossa, és que la Mesquita de Còrdova esdevé un habitatge equipat amb tecnologia que no existia l’any 788 (quan es va construir), ja que incorpora aire climatitzat, una TV 5G per agafar la senyal d’Empordà TV i poder veure totes les desfilades del Carnaval al moment, sent la cirereta la instal·lació d’un petit jacuzzi a l’interior, en perfecte funcionament, per poder relaxar-se durant les desfilades.
Tot això no és pas mentira, i si mentim que se’ns caigui la ungla del dit petit al fons del mar i no la podem recuperar mai. El què passa és que només ho podran comprovar aquells que tinguin l’oportunitat de pujar a la carrossa i Los Regateros no estaran per la labor de deixar entrar a qualsevol al seu paradís andalús.

I per poder portar tot aquest equipament en la Mesquita cordovesa, cada membre de la colla Los Regateros pagarà “la mateixa quota de sempre, 180 euros, amb la modista inclosa”.

Pedro Gutiérrez afirma que “el Carnaval de Roses ha millorat en els darrers anys, sobretot en les passades. El fet que tothom vagi ballant amb una coreografia i que no es vegi el descontrol d’anys enrere ha fet millorar molt el Carnaval”. Tot això, el cap de colla de Los Regateros creu que per ser encara millor “hi hauria d’haver més implicació per part de l’Ajuntament, en el sentit de no acordar-se que hi ha Carnaval quan arriba febrer, i més col·laboració entre totes les colles”.

Gots reciclables

Los Regateros“portarem gots reutilitzables que ja vam començar a fer servir l’any passat per veure com aniria, ja que enguany anava a ser obligatori, però ningú ha dit res en no haver-se fet reunions del Consell, bé, sí, s’ha fet una només, i pràcticament a última hora”.

Atractiu turístic?

Pedro Gutiérrez considera que “el Carnaval de Roses és un atractiu turístic i és ven així, però potser no es donen els condicionants per explotar-lo més”.

Cada any menys colles

El fet que enguany hi ha menys colles que desfilaran al Carnaval de Roses és degut per al cap de colla de Los Regateros a diferents motius, “per una part hi ha colles que, potser, no els hi agradat les noves normes, i també que els diners que la gent es gastava en el Carnaval l’aprofiten, ara, en altres coses”.   

La nau de les carrosses

“Crec que el Carnaval és la festa més gran de Roses i la nau on moltes colles fan la seva carrossa ho és tot per la festa, i l’Ajuntament hauria de destinar una partida del pressupost per tenir una nau on es pugui encabir a les colles que ho necessitin”, ha respòs aquest cap de colla sobre la importància que té la nau on es decoren una vintena de carrosses.