“Els mitjans de comunicació s’hauran de mullar i posicionar-se respecte a la independència de Catalunya”

Propostes de país per a un nou temps

Xevi Xirgo, director d'El Punt Avui, durant la conferència que va impartir a Roses

Xevi Xirgo, director d’El Punt Avui, va impartir una conferència a Roses sobre el paper dels mitjans de comunicació en el moment actual que viu Catalunya

Propostes de país per a un nou temps
Xevi Xirgo, director d’El Punt Avui, durant la conferència que va impartir a Roses

El director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, va inaugurar el nou cicle de conferències de ‘Propostes de país per a un nou temps’, amb una xerrada sota el títol “El paper dels mitjans de comunicació: qui es què”. Un enunciat que el va explicar de seguida a l’afirmar que “els mitjans de comunicació haurien de portar un prospecte com els medicaments, és a dir, el ciutadà hauria de saber quin és el propietari, perquè diuen segons quines coses o perquè han titulat una informació d’una manera concreta”. “El lector, va afegir, identifica que darrera els mitjans hi ha interessos i aquests, arribarà el moment, que els hauran de desvetllar”.

“Els mitjans, va afirmar, tenen un paper molt important en aquest procés i arribarà el moment en que a part d’informar i de donar opinió disfressada d’informació, s’hauran de posicionar, de mullar-se de quina banda estan, com ja va passar a la Transició,”.

Precisament l’únic mitja de premsa que s’ha posicionat clarament a favor de la independència de Catalunya, com va esmentar el regidor de Cultura de Roses, Marc Danès, durant la presentació del conferenciant, “ha estat El Punt Avui, com ve reflexa que tingui una secció sota el títol “Catalunya vol viure en llibertat, o per exemple, que les noticies de l’estat espanyol estiguin a la secció d’Internacional”.

Propostes de país per a un nou temps
Marc Danés presentant a Xevi Xirgo als assistents, al vestibul del Teatre de Roses

A la redacció del diari que dirigeix “és viu amb la sensació que s’està construint, que s’està fent història, una sensació que no només la tenen els periodistes sinó la gent del carrer, va assenyalar Xevi Xirgo.

El director d’El Punt Avui va destacar que a Catalunya, a diferència de la resta de l’estat espanyol, “tenim el privilegi de la pluralitat informativa, pots veure, sentir o llegir mitjans que informen del procés en un sentit i d’altres que publiquen en sentit contrari. A Madrid això no passa. Només donen una visió”.

El 17 d’octubre segona conferència

Eliseu Climent, amb una gran trajectòria política des de ben jove, conegut per la seva implicació en la defensa de la cultura catalana, parlarà, el 17 d’octubre, del procés en els Països Catalans.