Els Mossos de l’Alt Empordà descobreixen una plantació de marihuana en un pis ocupat i en detenen els responsables

Plantació de 506 plantes de marihuana al Baix Empordà

Plantació de marihuana / Foto: arxiu

Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial l’Alt Empordà (Figueres) van detenir, el dia 26, a dues persones de  nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, Juan Z.C, de 33 anys i Francisco Javier G.M, de 39 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i una falta de defraudació de fluid elèctric.

La matinada del 26 de novembre, una dotació de mossos, mentre estaven realitzant tasques de seguretat ciutadana, van poder observar un vehicle estacionat en un carrer de Figueres carregat de plantes de marihuana. Els agents es van esperar al lloc i van observar dues persones que sortien d’un edifici, s’adreçaven al vehicle amb una manta i intentaven tapar les plantes.

Acte seguit, els agents van identificar les dues persones i van escorcollar el turisme. De resultes del registre van localitzar 44 plantes de marihuana. Un dels dos homes identificats va reconèixer que les plantes eren seves i va quedar detingut per un delicte contra la salut pública.

Els agents van realitzar comprovacions al replà de l’edifici d’on havien sortit els dos homes i van poder percebre una forta olor a marihuana i restes de vegetals de plantes des de l’àtic de l’edifici fins a la sortida.

Els mossos van saber que l’altre home vivia a l’àtic de l’edifici de forma il·legal (el pis constava com a embargat per una entitat bancària) i que a l’interior de l’habitatge hi havia unes 300 plantes més. També van saber que aquest home s’encarregava de cuidar-les i criar-les, i que un cop madures se les repartien amb l’altre home.

Els mossos també van comprovar que aquell pis no disposava de comptador i que es beneficiava del subministraven d’electricitat i aigua d’altres veïns.

Davant les evidències observades, el segon home també va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i falta de defraudació de fluid elèctric.

L’endemà dels fets, es va fer l’escorcoll de l’habitatge, on es van localitzar 258 plantes adultes de marihuana i material divers relacionat amb el cultiu tipus llums, extractors, etc. per afavorir-ne el seu creixement.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres en data 28 de novembre, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

Tres detinguts a Barcelona per gestionar una societat cannàbica

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Les Corts han detingut 3 persones, responsables d’una societat cannàbica, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública, en la vessant de tràfic de drogues. Els detinguts que es troben pendents de ser citats pel jutjat són: –         Jesús R.E., de 41 anys, veí de Rubí

–         Verónica J.G., de 24 anys, veïna de Barcelona

–         Eduardo L.H., de 38 anys, domiciliat a Madrid

 

La detenció es va produir el passat 22 de novembre, quan per manament judicial del Jutjat d’Instrucció 29 de Barcelona, es va efectuar l’entrada en aquest local on els clients compraven droga i se l’emportaven per consumir fora de l’establiment. Va ser dins de l’establiment on es van practicar les tres detencions i es van recollir diferents indicis com bàscules de precisió, ordinadors i gravadors de videovigilància, caixes fortes amb bitllets d’euros fraccionats i més de tres-centes bossetes amb contingut de substàncies estupefaents.

La investigació va iniciar-se arran de la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona del districte de Les Corts, que va aixecar nombroses actes per consum i tinença de substàncies a l’exterior del local, les quals van donar lloc a l’inici de les diligències policials per part de la Unitat d’Investigació de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra del mateix districte.

Aquest establiment ja havia tingut l’ordre judicial d’una primera entrada i perquisició l’any passat, de resultes del qual van resultar detinguts tres responsables diferents dels actuals.