Els Mossos d’Esquadra de Girona i Figueres detenen 3 conductors, un sense permís, l’altre anava begut i un tercer amb el tacógraf manipulat

El primer dels conductors no tenia permís de conduir, el segon circulava temeràriament i anava begut, mentre que el tercer conduïa un camió amb el tacògraf manipulat, i van ser detinguts per il·lícits de trànsit

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, dels sectors de Girona i Figueres, van detenir tres conductors, entre els dies 11 i 12 de març, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària.

El primer dels fets va passar el vespre del dia 11 de març, a l’autopista AP-7, dins del terme municipal de Girona, quan els agents van detectar un vehicle que portava 7 persones al seu interior.

En aturar el vehicle, el conductor va mostrar als mossos una fotocòpia en mal estat d’un permís de conduir de Croàcia. Com que no portava cap més documentació, el conductor va acompanyar els agents fins a la comissaria i allà es va comprovar que la seva veritable identitat era una altra.

També es va constatar que no havia disposat mai de permís de conduir, per això els agents van detenir l’home, Silvio O, de 23 anys, nacionalitat croata i amb domicili a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i un altre d’usurpació de l’estat civil.

El detingut, que té antecedents, va passar el dia 12 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El segon fet va passar la matinada del dia 12 de març, a la carretera N-II, al terme municipal d’Agullana (Alt Empordà).

Una patrulla de seguretat ciutadana de la comissaria de la Jonquera va haver de fer una maniobra evasiva per tal de no xocar amb un vehicle que va envair totalment el carril per on la patrulla circulava.

Una altra dotació de mossos de trànsit de la comissaria de Figueres, que es trobaven circulant en sentit nord també per la mateixa N-II, van aturar el turisme pocs quilòmetres més endavant.

Els agents van comprovar que el conductor, presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol. A la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.60 mg/l en aire expirat, més del doble del màxim permès que és de 0.25 mg/l.

Per això van detenir Slah BF de 19 anys, nacionalitat francesa i veí de Valence (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i conduir temeràriament.

El detingut, que no té antecedents, va passar el dia 12 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

El tercer cas va passar la tarda del dia 12 de març a l’autopista AP-7, al terme municipal de Maçanet de la Selva (La Selva), durant un control de transport de mercaderies.

En aturar un camió per tal d’inspeccionar-lo, els mossos van comprovar que l’aparell tacògraf que marca el temps de conducció, portava hores registrant descans.

Els agents van observar que el camioner havia posat un aparell que manipulava la informació que arribava al l tacògraf per tal de continuar conduint, quan ja havia excedit les hores de conducció reglamentàries i així estalviar-se de fer el descans.

Per això, els mossos van detenir Daniel Catalin P, de 34 anys, nacionalitat romanesa i veí d’Hunedoara (Romania), com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic.

El detingut, que no té antecedents, va passar el dia 13 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.