Els Mossos d’Esquadra denuncien penalment 4 conductors que havien tingut un accident per conduir en estat etílic

Mossos d'Esquadra
A dalt, el cotxe accidentat a Pont de Molins; a baix, a l'esquerra, el vehicle bolcat a Torroella de Montgrí i a la dreta amb el que el seu conductor feia virolles

Tres conductors gairebé van quintuplicar la taxa d’alcohol i un quart, un conductor novell, va sextuplicar la taxa màxima permesa

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit van denunciar penalment entre els dies 16 i 18 d’abril quatre homes, d’entre 24 i 43 anys, de nacionalitat espanyola i senegalesa, veïns de Palafrugell, Vall d’en Bas, Ribes de Freser i Sant Climent Sescebes com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària.

El primer dels fets va passar el dia 16 a la carretera GIV-4011, dins el terme municipal de Ribes de Freser (Ripollès). Pels volts de les vuit de la tarda els mossos van assistir el conductor d’una motocicleta accidentada en un revolt. Quan els agents van identificar-lo, van detectar que presentava  signes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova va donar un resultat positiu de 0,73 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

El segon fet va ser el dia 18, sobre dos quarts de cinc de la tarda, a la carretera GIV-6026 dins el terme municipal de Pont de Molins (Alt Empordà). Els mossos van assistir la sortida de via d’un turisme i quan li van fer la prova d’alcoholèmia al conductor, va donar un resultat de 1,21mg/l i es va negar a sotmetre’s a la segona prova.

El tercer cas va ser cap a dos quarts de nou del vespre del mateix dia 18. Els agents van tenir coneixement de l’accident d’un vehicle que realitzava virolles en un descampat de sorra al carrer Camp del Prat de la localitat de les Preses. El conductor va perdre el control i va xocar contra un vehicle estacionat. Durant l’assistència els mossos li van realitzar la prova d’alcoholèmia al conductor novell, el qual va donar un resultat de 0,83 mg/l. Aquesta taxa gairebé sextuplicava la taxa màxima permesa en el seu cas.

L’últim dels fets va ocórrer també el dia 18, a dos quarts d’onze de la nit, a la carretera GI-641 al terme municipal de Torroella de Montgrí. Els agents van socórrer el conductor d’un tot terreny que havia sortit de la via i havia bolcat en un camp de conreu. L’home es trobava il·lès i presentava símptomes evidents de trobar-se en estat etílic. A la prova d’alcoholèmia va donar un primer resultat de 1,22mg/l i es va negar a realitzar la segona prova.

Per aquests fets, els mossos van obrir diligències penals als conductors com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i a dos d’ells també per negar-se a efectuar les proves d’alcoholèmia. Els conductors van ser citats per declarar sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia dels respectius partits judicials.