Fira de la Rosa de Roses

Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal que es dedicava a fer robatoris violents a l’Alt Empordà

Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones que formaven part d’aquest grup criminal que van cometre robatoris amb violència a domicilis de les poblacions de Vilamalla, Biure i Garriguella

Els Mossos d’Esquadra de la DIC de la Regió Policial de Girona juntament amb efectius de la Unitat d’Investigació de Figueres, amb el suport d’efectius de l’ARRO, la Brigada Mòbil, Canina i la Unitat de Drons, van detenir el dia 7 de maig cinc homes i el dia 9 de maig una sisena persona, tots d’entre 26 i 38 anys, com a presumptes autors de delictes de robatoris amb violència i/o intimidació, lesions i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar a finals del 2022, quan els presumptes autors van cometre robatoris amb violència a domicilis de les poblacions de Vilamalla, Biure i Garriguella.

En tots els casos els autors assaltaven domicilis particulars i exhibien armes de foc, s’identificaven com a policies, anaven encaputxats i es mostraven molt violents, fins al punt de lligar i colpejar a les víctimes.

Durant les últimes setmanes s’ha confirmat que el grup continuava actiu i presumptament, també serien els responsables d’altres fets violents a la província que encara s’estan investigant.

Finalment, els investigadors van dur a terme un operatiu el passat 7 de maig a Figueres per tal de localitzar i detenir els membres del grup criminal amb set entrades i perquisicions a domicilis de Figueres i Avinyonet de Puigventòs.

Una de les entrades i perquisicions incloses dins del dispositiu correspon a una nau ubicada a la població de Vilamalla on la Unitat de Medi Ambient, que també va participar en el dispositiu, va detectar diferents infraccions a la normativa mediambiental en un taller il·legal de vehicles, relacionat amb les persones investigades.

En total, els agents van intervenir 11000 euros, una pistola semi automàtica, munició de 9 mm, 3200 grams de marihuana, perruques, passamuntanyes, armilles antibales, una faixa d’ús policial, un dispositiu de geolocalització i brides. Objectes que haurien utilitzat en els seus assalts.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten noves detencions els propers dies relacionades amb el cas.

Els cinc detinguts del dia 7 van passar el 9 de maig a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció 4 de Figueres, mentre que el detingut del dia 9 passarà avui a disposició del mateix jutjat.