Els Mossos d’Esquadra detenen a Castelló d’Empúries un home buscat a França per una temptativa d’homicidi

Tenia nombrosos antecedents per tinença d’arma, robatori a interior de vehicle i domicili, amenaces i lesions

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Girona van detenir el dia 23 de gener de 2015, a Castelló d’Empúries (Alt Empordà ), un home de 40 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Castelló d’Empúries, per una ordre europea de detenció per temptativa d’homicidi a la localitat de Luc en Provence (França) al 2013.

El 4 de gener, un ciutadà va denunciar a la comissaria de Roses ( Alt Empordà) que havia esta amenaçat per una persona amb una arma de foc.

Els agents de la Unitat d’Investigació van dur a terme una investigació i van poder esbrinar que el presumpte autor de les amenaces era un ciutadà francès que vivia a Castelló d’Empúries a qui li constaven nombrosos antecedents per tinença d’armes, robatori interior de vehicle, robatori interior de domicili, amenaces i lesions. Tanmateix es va saber que aquest senyor tenia pendent una ordre europea de detenció i estava buscat per la Gendarmeria Francesa per una temptativa d’homicidi . Els fets haurien passat a la localitat francesa de Luc en Provence al 2013. En una baralla, presumptament per tràfic de drogues , hauria disparat a la víctima.

Amb aquesta informació, els Mossos van posar en marxa el passat divendres 23 de gener un dispositiu en el que van participar agents de la Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona juntament amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Roses. L’operatiu va acabar amb la detenció d’aquest ciutadà francès en compliment de l’esmentada ordre de detenció i extradició a França.

El detingut va passar a disposició judicial a l’Audiència Nacional de Madrid per tal de gestionar la seva extradició.