Els Mossos d’Esquadra detenen dues persones per cultivar 778 plantes de marihuana en una casa de Peralada

Plantació de marihuana localitzada pels Mossos a Peralada

A la casa també hi van localitzar 13,4 kg de cabdells de marihuana

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Figueres van detenir el dia 15 de setembre una dona i un home, de 54 i 59 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. 

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada a principis del mes de setembre després de tenir coneixement que en un immoble, situat a la urbanització Club de Golf Peralada, podia haver-hi una plantació indoor de marihuana. 

Durant la fase inicial de la investigació es va detectar que l’immoble tenia un elevat consum d’electricitat i la instal·lació estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica de distribució. 

El passat dia 15 de setembre, pels volts de les 11:00 hores, efectius de la Unitat d’Investigació i l’Àrea Regional de Recursos Operatius van fer una entrada i perquisició a l’immoble, on es van  localitzar 778 plantes de marihuana, 13,4 quilograms de cabdells de marihuana, 6.040 euros en efectiu i fulls de comptabilitat on es mostraven les compres de material per les plantacions. 

En les estances hi havia una infraestructura perfectament muntada per tal d’afavorir el ràpid creixement de les plantes. Entre altres, es va intervenir làmpades, transformadors, filtres de carbó, splits, ventiladors i aparells d’aire condicionat, etc. 

Davant d’aquests fets es va detenir a l’inquilí de l’immoble, a més, la investigació també va deixar al descobert que la treballadora de la immobiliària que havia llogat la casa també era partícip de la plantació. Per aquest motiu, es va detenir les dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra a salut pública, tràfic de drogues i també per defraudació de fluid elèctric. 

Els detinguts van passar el dia 16 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres qui va decretar llibertat amb càrrecs.

Exit mobile version