Els Mossos d’Esquadra localitzen més de 15.000 plantes de marihuana en tres plantacions al Gironès

Mossos d'Esquadra
Plantació amb 12.300 plantes localitzada a Vilademuls

A Vilademuls es van localitzar dues plantacions amb 12.300 plantes

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Gironès-Pla de l’Estany, amb el suport de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial de Girona van detenir el dia 22 de juliol, a Canet d’Adri, Esponellà i Cornellà de Terri, un total de 5 persones, quatre homes i una dona, d’entre 44 i 56 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, Palafrugell, Salt i Cornellà del Terri, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes.

Els fets van iniciar-se a principis de juliol quan els mossos van saber que en una finca de Canet d’Adri hi podria haver una plantació de marihuana. Els agents van iniciar les indagacions i van veure que, efectivament, en una finca de Canet d’Adri (Gironès) hi podria haver una plantació de marihuana.

Durant la investigació, els agents van identificar els possibles responsables i propietaris de la finca de Canet d’Adri i van constatar que tenien altres finques properes al lloc, concretament a Esponellà i Cornellà del Terri. Aquestes finques podrien haver estat adquirides amb els beneficis obtinguts de les plantacions de marihuana, ja que els identificats no disposaven de mitjans de vida per poder comprar les propietats.

Amb la corresponent autorització judicial, els agents van muntar un operatiu el mateix dia 22 de juliol per realitzar entrades i escorcolls simultanis a les tres propietats.

A l’entrada de Canet d’Adri, els investigadors van observar que la plantació ja havia estat recol·lectada però, tot i així, hi van trobar 1129 grams de marihuana assecada. Per aquest motiu van detenir un home de 49 anys i veí de Salt, com a vigilant de la plantació, el qual duia una arma de foc tipus escopeta en el moment de la seva detenció.

Pel que fa l’entrada a Esponellà, els mossos van trobar un total de 2.913 plantes. També van observar que a la finca hi havia diversos dipòsits d’aigua per tal de fer el sistema de regadiu. Fet que també va evidenciar que es trobaven davant d’una plantació a ple rendiment. Per aquest motiu es va detenir un home de 56 anys i veí de Palafrugell, el qual també disposava d’una arma de foc i que feia tasques de vigilant.

Finalment a l’entrada de Cornella de Terri els policies detenir un home i una dona de 47 i 44 anys d’edat i veïns de Cornellà del Terri i Girona, respectivament, com a propietaris de les 2 explotacions. Durant la tarda del dia 22, els agents  van detenir una quarta persona en relació al cas.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Tres dels detinguts, amb antecedents, van passar el dia 24 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Els altres dos detinguts compareixeran davant el jutge encarregat del cas quan siguin requerits.

Localització de més de 12000 plantes a Vilademuls ( Pla de l’Estany)

Dins la investigació iniciada pels Mossos a principis de juliol es va poder saber que al voltant de les primeres explotacions i dins del municipi de Vilademuls  n’hi podria haver altres plantacions exteriors de característiques similars.

El dia 09 de juliol els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Banyoles van localitzar unes plantacions de marihuana, a Orfes (Vilademuls) en un indret boscós i de difícil accés  a prop del riu Fluvià. Es van localitzar, tres camps amb un total de 6100 plantes.

El dia 23 de juliol els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Banyoles van localitzar una altra plantació de marihuana, a Parets d’Empordà (Vilademuls), també en un indret de difícil accés.

En aquesta ocasió, es van localitzar, dos camps amb 4200 i 2000 plantes respectivament.

En tots dos cassos no es van produir detencions.

Totes les plantes intervingudes pels Mossos es trobaven en plantacions exteriors, això vol dir que una vegada recol·lectades haurien produït un minin de 7.500 kg de marihuana, el valor de la qual al mercat il·legal seria de més de 11 milions d’euros.