Els Mossos detenen 2 estafadors per enganyar una 70ena de víctimes amb falsos fons d’inversió en segells

Els investigadors calculen que fins al moment  l’estafa superaria el milió i mig d’euros i que hi ha afectats que encara no han detectat el frau

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Central de Delictes Econòmics han detingut dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra el patrimoni i l’ordre socioeconòmic.

Segons la investigació duta a terme pels Mossos i sota la tutela Judicial del Jutjat d’Instrucció número 4 de Sant Boi de Llobregat, els detinguts planificaven l’estafa i preparaven una acurada posada en escena per no despertar les sospites de les potencials víctimes, fent-los creure que eren persones amb coneixements i capacitats específiques per a la gestió de fons invertits en la compravenda de segells.

Els presumptes estafadors contactaven amb persones interessades en el negoci de compra i venda de segells i convencien les seves víctimes que els diners que invertissin s’utilitzarien per comprar segells. Aquests segells – sempre segons la versió que donaven els detinguts a les víctimes- després havien de ser subhastats i revenuts per sobre del preu inicial de compra, de manera que, en finalitzar el termini de temps acordat entre ambdues parts, el client recuperava la inversió inicial juntament amb els beneficis obtinguts.

Fins al moment hi ha 70 víctimes, arreu de Catalunya i també a Castelló, que al finalitzar el termini establert no han rebut els beneficis acordats perquè no s’ha realitzat cap subhasta ni tampoc han recuperat els diners invertits. A banda, després de fer les gestions oportunes, han pogut verificar que els segells en què teòricament s’havien invertit els seus diners, no tenen cap valor.

Els investigadors creuen que hi ha persones afectades per aquesta estafa que encara no han detectat el frau.

Els detinguts són:

  • Pedro E.F., veí de Barcelona,  72 anys  i nacionalitat espanyola.
  • Antonio A.G., veí de Barcelona,  77 anys i nacionalitat espanyola.

Els autors, amb antecedents per fets similars, estaven relacionats amb altres empreses i captaven les víctimes de la cartera de clients d’aquestes. Quan alguna d’aquestes empreses feia fallida, els autors oferien a les víctimes recuperar la inversió d’aquesta empresa en fallida, sempre i quan continuessin invertint en segells. Al final no recuperaven res i perdien la nova inversió.

Els mossos treballen amb la hipòtesi que els ara detinguts faria més de vint anys que es dedicarien a aquesta activitat il·lícita utilitzant diversos despatxos de Barcelona i que el frau superaria el milió i mig d’euros.

En els registres que es van efectuar als immobles dels detinguts es van recuperar 4610 euros en efectiu, txecs bancaris per valor de 23.000 euros i nombrosa documentació relacionada amb les dues empreses vinculades amb la presumpta estafa filatèlica.