Roses Cultura

Els Mossos detenen a l’Alt Empordà dos homes per tràfic de drogues i intervenen marihuana valorada en més de 420.000 euros

Mossos d'Esquadra
Plantació de marihuana que el Mossos d'Esquadra van desmantellar a Terrades

A Terrades, els Mossos d’Esquadra van desmantellar una plantació valorada en més de 400.000 euros i en una altra actuació, a Figueres, es va detenir un altre home que duia cabdells de marihuana valorats en 20.000 euros 

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el dia 14 de setembre, a Terrades (Alt Empordà), un home de 43 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i un delicte de trencament de condemna. 

El dia 13 de setembre, agents de seguretat ciutadana d’aquesta comissaria, van localitzar un cultiu exterior de marihuana a la llera del Torrent de les Fontanilles, prop de la GI 510 a la població de Terrades. 

L’endemà, a primera hora del matí, es va establir un dispositiu per desmantellar la plantació en què van participar agents de la unitat d’investigació i de seguretat ciutadana. Els agents van sorprendre als dos responsables treballant en el cultiu. 

Els mossos van arrestar a un dels dos homes per un delicte contra la salut pública. Durant la detenció els va amenaçar amb una defensa extensible i, a més, tenia vigent una ordre judicial de prohibició de portar armes. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i un delicte de trencament de condemna 

El segon autor va fugir mentre esgrimia un fusell de pesca. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. 

La plantació estava dividida en dos nivells i els mossos van intervenir 160 plantes cabdellades. El valor de la substància intervinguda en el mercat il·lícit és de 419.877 euros. 

A Figueres, els mossos van detenir el conductor d’un cotxe que va ser enxampat en un control amb 10,8 kg de marihuana envasats al buit

La marihuana intervinguda durant un control a la N-260, a Figueres

Pels volts de dos quarts de dotze de la nit del dia 15 de setembre agents de  la comissaria de Figueres, durant un control a la N-260, van aturar un cotxe amb un sol ocupant, un home de 26 anys. 

En fer comprovacions van localitzar en el portaequipatge una bossa d’escombraries que contenien bosses de plàstic transparent plenes de cabdells de marihuana. Per aquest motiu, els agents van detenir l’home per un delicte contra la salut pública.   

El pes la droga intervinguda és de 10,8 Kg i el seu valor en el mercat il·lícit és de 20.988,72 euros. 

L’arrestat, sense antecedents, va passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.