Els Mossos recuperen una moneda espoliada del jaciment grecoromà d’Empúries que es venia per 75 euros per Internet

Moneda espoliada del jaciment d'Empúries
Moneda espoliada del jaciment d'Empúries recuperada pels Mossos

L’home que la tenia de manera il·lícita en la seva propietat la venia en una coneguda plataforma de compra-venda en xarxa

Moneda espoliada del jaciment d'Empúries
Moneda espoliada del jaciment d’Empúries recuperada pels Mossos

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’investigació Criminal han recuperat una moneda històrica que havia estat espoliada del jaciment arqueològic grecoromà d’Empúries 30 anys enrere.

A mitjans del passat mes de desembre un particular va informar al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries que en un portal d’anuncis de compra-venda per internet i des d’un perfil anònim s’oferia una peça procedent del jaciment arqueològic grecoromà d’Empúries. El Museu va traslladar aquesta informació als Mossos de la comissaria de districte de l’Escala.

Davant aquest fets la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos d’Esquadra va iniciar una investigació amb l’objectiu d’identificar el propietari il·lícit de la moneda i poder recuperar-la.

Fruit de les indagacions policials els investigadors van identificar el venedor, un home de nacionalitat espanyola, de 54 anys i veí de La Selva, aficionat a la recerca d’objectes metàl·lics enterrats al subsòl. L’home va indicar als agents que havia localitzat la moneda feia 30 anys a la zona romana del jaciment d’Empúries, concretament d’una casa senyorial, situada a l’interior del recinte del museu.

Els investigadors, després de recuperar la moneda, van informar dels fets al Jutjat de guàrdia de Figueres.

Ahir al matí els Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Escala van lliurar la moneda recuperada als responsables del Jaciment d’Empúries en qualitat de dipòsit judicial.