Els museus, monuments i jaciments gironins de la Generalitat se sumen a La Marató de TV3

Sant Pere de Rodes a La Marató de TV3
Monestir de Sant Pere de Rodes / Foto: arxiu

Les activitats programades són gratuïtes, i les aportacions voluntàries dels participants es destinaran íntegrament a La Marató de TV3

Sant Pere de Rodes a La Marató de TV3
Monestir de Sant Pere de Rodes / Foto: arxiu

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura se suma aquest any a la Marató de TV3 a través de la col·laboració i participació dels diversos museus, monuments i jaciments de les comarques gironines que gestiona l’Agència. La iniciativa ha comptat amb la participació d’ICONO. Serveis Culturals, l’empresa encarregada de coordinar les activitats als equipaments patrimonials de Girona.

Diumenge 13 de desembre, dia en que se celebra la Marató de TV3, enguany dedicada a la diabetis i la obesitat, els equipaments patrimonials han programat gratuïtament diverses visites i tallers per a famílies, la recaptació dels quals anirà íntegrament destinada a la Marató de TV3. L’aportació es realitzarà al final de les activitats i serà voluntària per part dels visitants.

Les activitats de la Marató de TV3

Totes les activitats tenen lloc diumenge 13 de desembre i són gratuïtes. Els participants de les activitats podran fer un donatiu voluntari que es destinarà íntegrament a la Marató de TV3.

Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà)

  • Vine a conèixer Sant Pere de Rodes. Visita guiada gratuïta per reviure la història d’aquest monument emblemàtic, tot descobrint una de les obres mestra del romànic europeu. A les 12 hores. Es recomana fer reserva prèvia al telèfon 972 387 559 o al correu electrònic reservesspv.acdpc@gencat.cat.

Empúries

  • Visita Romana. Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiaeromana del segle I dC ens mostraran  en aquesta divertida visita com es vivia, com eren les cases, carrers, places, mercats i temples de la seva ciutat natal. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries. A les 12 hores. Inscripcions al telèfon 972 77 59 76 i al correu electrònic reservesempuries@gencat.cat

Ullastret  

  • Visita Ibèrica. Visita teatralitzada per descobrir Ullastret de la mà dels seus antics habitants. Una activitat pensada per a tota la família, per passejar-se i conèixer com era la vida quotidiana en una ciutat ibèrica.

A les 12 hores. Inscripcions al telèfon 972 77 59 76 o al correu electrònic reservesullastret@gencat.cat.

Museu d’Arqueologia de Girona – Monestir de Sant Pere de Galligants

 

  • Llepa’t els dits amb la història! Una visita diferent per conèixer el món de la humanitat a través del menjar, la base de subsistència de l’home a llarg de la història fins a l’actualitat. A les 11.30 hores. Més informació al telèfon 972 20 26 32 o al correu electrònic reserves.girona.acdpc@gencat.cat.

 

Museu d’Art de Girona  

  • El joc de l’oca. Taller de gravat. Un divertit taller per conèixer el món de les xilografies. Els participants seran gravadors per un dia tot jugant en un dels jocs de sobre taula coneguts per excel·lència en l’àmbit familiar. A les 11.30 h. Més informació al telèfon 972 20 38 34 i al correu electrònic reserves.girona.acdpc@gencat.cat.