Mes de paraules

Els nens discapacitats de Roses també celebren el seu Casal de Nadal

Casal de Nadal de FADIR

FADIR ha organitzat per als seus socis un casalet de Nadal. Un espai de joc i divertiment que es va encetar a la seva seu el passat dijous i que es perllongarà fins a l’arribada dels Reis Mags de l’Orient

Casal de Nadal de FADIR
Casal de Nadal de FADIR

L’any passat la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR, va endegar una prova pilot amb el desenvolupament d’un casal de Nadal amb nens discapacitats i nens no discapacitats. Es va portar a terme a la Sala SUF, un espai suficientement gran per encabir a tots els nens amb als seus familiars que vulguesin participar anb els monitors corresponents, “vam voler fer un casal conciliador, és a dir, que la gent sabés que per el fet de ser discapacitats no han d’estar separats de la resta de nens, però ara per ara no és viable”, ha assenyalat el coordinador de FADIR, Manel Pulleiro, “perquè uns i altres, discapacitats i no discapacitats, juguen a un ritme diferent, uns són uns trapelles, per dir-ho així, i els altres necessiten més tranquilitat, més paciència”.

 Enguany FADIR ha tornat a organitzar un casalet de Nadal, però obviament amb la participación dels nens socis de la Fundació, i a diferència de l’any passat, que es feia amb horari de matí i tarda, aquest només es fa de 16 a 19 hores, “tot i que si hi hagués demanda per fer-ho també al matí es faria”, afirma Pulleiro.

El Casal es porta a terme al nou local de FADIR, inaugurat el passat  mes de maig, ubicat al carrer Granada nº 8 de Roses. Un espai de jocs i activitats manuals on, per exemple, es fan els fanalets per donar la benvinguda als Reis Mags.

El dia 31 FADIR portarà als nens al Parc Infantil de Nadal que l’Ajuntament ha organitzat al Pavelló Poliesportiu Municipal, i els dies 2,3 i 4 de gener es continuarà a la seu de la Fundació i ja el dia 5 de gener els nens discapacitats de Roses rebran als Reis Mags de l’Orient al Teatre Municipal.