Fira de la Rosa de Roses

Els nens i el fred, un altre cop, protagonistas de la desfilada de dissabte del carnaval de Roses

La mainada va ser la veritable protagonista de la desfilada de carnaval de Roses de dissabte, on el consum d’alcohol, amb el compromís de totes les colles participants, va ser reduït a la mínima expressió

desfilada_dissabte
Joves participants a la desfilada infantil del Carnaval de Roses

Els més petits de la casa van ser, enguany sí, els protagonistes de la desfilada infantil de dissabte del carnaval de Roses. Totes les colles participants van arribar l’acord, en una reunió celebrada a posteriori del carnaval de 2012, de no servir alcohol durant la rua infantil de dissabte. I bé, l’alcohol és va veure i beure, però ja no va ser, ni molt menys, el descontrol i abús del seu consum que es va produir un dia com avui d’ara fa un any. Ell protagonisme, el va acaparar sencer i sens dubte, els participants més joves i petits del carnestoltes rosinc, ja que la festa de disfresses va estar dirigida a ells durant tota la tarda-vespre. Havien nens desfilant a la rua de carnaval i havia nens ballant a l’envelat  de la plaça Frederic Rahola gràcies a l’organització per part de l’Ajuntament de una discomòbil infantil.

Però, malauradament, la mainada no va ser l’única que va tenir el paper principal de la festa, ja que el fred i el vent, a l’igual que a la passada de divendres a la nit, també va ser-hi present. I ho va ser de manera destacada, fins al punt que si els participants paraven de ballar, saltar, riure o divertir-se, els entraves ganes de marxar cap a casa. Feia sol, però el poc que escalfava se l’emportava la tramunana.

Tot i això, la desfilada infantil d’ahir dissabte es va desenvolupar, en definitiva, amb total normalitat, tot i que van haver algunes colles que es van queixar de l’organització del carnaval. Una queixa relacionada en què tant les colles que van sortir a les primeres posicions com les que les va tocar desfilar als últims llocs, van lamentar que no es respectés el número de sortida que els va pertocar en el sorteig. Un ordre de sortida que no es va respectar  i que “ningú va posar cap interés en que es respectés”, es va sentir  Una incidència, que segur que es posarà sobre la taula a la propera reunió que se celebri entre els representants de les colles i el departament de Festes i Carnaval de Roses, però que no va tenir més rellevància per al bon desenvolupament  de la desfilada.

Una desfilada que va acabar gairebé tres hores després, al voltant de les 7 de la tarda, al port pesquer de Roses, on les carrosses amb els integrants de cadascuna d’elles van poder menjar, beure i ballar fins les 8 del vespre, hora estipulada per fer recollida de les comparses de carnaval.

I un cop va acabar la desfilada, un petit temps d’espera per agafar forces per tornar anar de festa, ja que a les 23 hores hi havia dues ofertes musicals. Una, a l’envelat de la plaça Frederic Rahola amb un ball amb la música de l’orquestra Girasol, i la segona al Pavelló Municipal d’Esports, on la Discomòbil Gres-k va posar música enllaunada dirigida per a un públic més jove.
[fsg_gallery id=”16″]