Suquet de peix de Rose

Els nens i nenes de Roses també podran celebrar el seu aniversari a la Ciutadella

Educ'art
El gat Gromec explicant la història de la Ciutadella als nens i nenes de Roses / Foto: arxiu

Educ’art endega una nova proposta per conèixer i gaudir del Patrimoni de Roses, els Aniversaris Culturals

Educ'art
El gat Gromec explicant la història de la Ciutadella als nens i nenes de Roses / Foto arxiu

Educ’art, el Servei Educatiu de l’Espai Cultural la Ciutadella de Roses, en col·laboració amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses, ha creat un nou producte, els Aniversaris Culturals a la Ciutadella

L’objectiu d’aquesta nova proposta “és aconseguir que la gent de Roses, ja que els turistes ja ho fan, s’apropi a la Ciutadella i conegui realment el que tenen, un patrimoni històric i cultural mol ric, i fer-ho a través d’una activitat familiar i divertida, com és el celebrar la festa d’aniversari dels seus nens i nenes”, va afirmar la directora d’Educ’art, Eva Duran.
Així, segons l’edat del nen o la nena es proposen diferents festes d’aniversaris envers el patrimoni històric i cultural de la Vila:

  • Pels més petits, en Gromec el gat de la Ciutadella i els seus amics titelles, ensenyaran als nens i nenes com vivien els antics habitants de la Ciutadella a través del joc i el teatre. Aquesta activitat que es du a terme a l’aire lliure, dins del recinte de la Ciutadella, està pensada per a nens d’entre 3 a 8 anys i té una durada d’una hora i mitja.
  • I pels més grans s’ ha dissenyat la Gimcana: la Màquina del Temps, pensada per a nens i nenes de 9 a 12 anys, on través d’un viatge en el temps, els participants hauran de resoldre una sèrie d’enigmes i aconseguir el diploma d’explorador expert en la Ciutadella.

Els aniversaris Culturals són doncs, una manera lúdica i original de celebrar els aniversaris dels infants, envoltats d’història, cultura i diversió.

Per a més informació podeu trucar als telèfons 972.15.14.66 (Ciutadella) o al 608.035.049 (Educ’art), o bé posar-se en contacte amb el Servei Educatiu al mail patrimoni@roses.cat.

Altres activitats d’Educ’art a la Ciutadella

Cal destacar que el Servei Educatiu de la Ciutadella també ofereix activitats familiars autoguiades, com són la ‘Motxilla d’en Milfulles’ i el ‘Safari en el Museu’.
Unes propostes culturals que es poden fer a qualsevol hora dins de l’horari d’obertura del museu.

La primera de les activitats es composa d’unes motxilles que es lloguen a les famílies i contenen material de caire lúdic, relacionat amb la història de la Ciutadella, i que van acompanyades d’una guia escrita que actua de pauta i proposa una sèrie d’activitats que serviran per descobrir el lloc.

I la segona és un joc de pistes per trobar els animals amagats dins el museu de la Ciutadella. Tot un safari per gaudir en família.