Els nens i nenes de Roses dibuixen els Punts de llibre més bonics del món en el VIII concurs de la Biblioteca Municipal

VIII Concurs infantil de Punts de llibre de la Biblioteca de Roses

L'Aina Montenegro, la Mònica Martínez i en l'Iu Jaume Ametller, guanyadors del VIII Concurs infantil de Punts de llibre de la Biblioteca de Roses

Un total de 53 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys han participat en aquest concurs d’art gràfiques i disseny de punts de llibre

VIII Concurs infantil de Punts de llibre de la Biblioteca de Roses
L’Aina Montenegro, la Mònica Martínez i en l’Iu Jaume Ametller, guanyadors del VIII Concurs infantil de Punts de llibre de la Biblioteca de Roses

Els Punts de Llibre més bonics del món el van fer uns petits i petites de Roses que es van presentar al VIII concurs organitzat per la Biblioteca de Roses. Tots eren i són tan macos “que els membres del jurat ho vam tenir molt difícil per escollir els guanyadors de cada categoria”, va assenyalar el regidor de Cultura de Roses, Marc Danès, i membre del jurat juntament amb la directora de la Biblioteca Municipal, Pilar Cortés i el dissenyador gràfic de l’Ajuntament, Martí Parada, “que és el què veu aquell petit detall de disseny que sobresurt una mica sobre els altres per decidir els guanyadors”, va remarcar Danès.

Perquè clar, com en tots el concursos que es fan s’ha de decidir un guanyador, i enguany, es va decidir que en la categoria de 3 a 5 anys, l’Aina Montenegro, de precisament de 5 anys, fos la que s’emportés el premi d’un lot de llibres com a guanyadora d’entre els 11 participants que hi va haver en aquesta categoria. Un punt de llibre pel qual l’Aina va decidir usar “els colors groc, el marró, el vermell i el verd per dibuixar un mussol que està llegint un llibre pujat en la branca d’un arbre”.

I a la categoria d’entre 6 a 9 anys, la persona que va guanyar també va ser una nena, la Mònica Martínez, de 6 anys, amb els seu dibuix d’una girafa pel disseny de la mateixa “vaig utilizar rotuladors”. La Mònica, que no era el primer cop que participava al concurs, va dir amb un tímid “sí”, que li va agradar molt guanyar aquesta vegada.

I a la categoria del més grans, és a dir entre els nens i nenes d’entre 10 a 12 anys, el guanyador va ser en Iu Jaume Ametller, d’11 anys, que va dibuixar “unes sanefes utilitzant colors vius, que no fossin molt apagats i creant formes diferents”, assenyalant que el fet de guanyar per ell va ser “molt xulo, perquè no havia guanyat mai i m’ha fet il·lusió”.

Cal destacar que a banda del lot de llibres que es van emportar els guanyadors i uns quants exemplars dels tres millors punts de llibres, tots els nens i nenes participants es van emportar un llibre de regal, “perquè la finalitat d’aquest concurs es fer que col·laborin pares i fills en la elaboració del punt de llibre i després, mitjançant la participació al concurs s’apropin a la Biblioteca per fomentar el gust per la lectura, perquè segur que molts pares i mares llegiran el llibre que els hem regalat”, va remarcar Danès. A més, els punts de llibre guanyadors es repartiran a la Biblioteca de Roses entre tots els ususaris a l’hora d’agafar una obra literària.

El mateix regidor i la Pilar Cortés van ser els encarregats de lliurar els llibres a tots els nens i nenes participants.

Nota de la Redacció: totes les fotos que surten a la galeria de sota les hem numerat perquè tots els pares i mares que vulguin la fotografia en una grandària més gran i sense marques puguin demanar-les a través del menú Contacta i demanant la foto pel seu número corresponent.