Els nostres avis són l’essència del canvi!!

Vero Medina
Vero Medina és l'actual regidora de Joventut i Esports de Roses

Si haguéssim de buscar una única paraula per a definir a la nostra àvia o al nostre avi quina seria? Tendresa, companyia, respecte, amor, màgia, saviesa, alegria, dolçor, energia, força, comprensió, lluita, perseverança, educació, silenci, rialles, complicitat, confiança? Difícil d’escollir només una, oi?

Doncs per mi són els fonaments de la nostra societat, els pilars bàsics d’una família, “la tercera joventut” que camina amb una motxilla plena d’experiència i les mans avesades de saviesa.

En resum, els avis i les àvies molen! Simplement amb un petó de reconfort o una abraçada tendre tenen el poder de canviar-ho tot, tan sols amb un somriure transformen un problema en una possible solució.

Sí, els avis i les àvies tenen aquest encant innat que els i les fa ser únics i úniques.

Però permeteu-me que faci principal al·lusió a les àvies i avis del meu poble que participen del grup de “Gent Activa de Roses”, una activitat que és dur a terme des de fa més de 20 anys.

Per mi la finalitat d’aquesta activitat té dos vessants: L’esportiva com a gran base de salut i que garanteix un envelliment saludable a través de l’adquisició d’habilitats variades millorant l’estat físic de la persona, i la socialització com a gran base d’inclusió social i llaços amb la comunitat.

Malauradament aquesta activitat es va veure colpejada a causa de la situació d’emergència social que estem vivint per la Covid-19.

Però quan la imaginació s’apodera del moment segurament la resposta a una necessitat arriba tot seguit.

El fet de donar l’alternativa de fer esport a casa a través de la televisió era sens dubte el camí per seguir treballant el benestar emocional i físic de les nostres àvies i avis.

El benefici d’aquestes sessions és incalculable, ja que hi ha molta gent gran que viu sola i que agraeix molt tornar a veure, encara que sigui a través de la pantalla, les seves monitores i poder gaudir de l’esport com sempre.

M’agradaria remarcar que enrere de tot aquest treball hi ha un gran equip humà que col·labora per poder arribar a la fita desitjada: Que la nostra gent gran continuï Activa!

I per acabar, vull agrair al grup de “Gent Activa de Roses” per la confiança dipositada en tot moment, per la voluntat de continuar endavant i per l’energia que ens transmeten dia a dia.

Verónica Medina
Regidora d’Esports a l’Ajuntament de Roses