Els Pastorets de Roses tornen un any més a vessar de públic el TMR

Els Pastorets de Roses

El Grup de Teatre de Roses no ha faltat a la seva cita anual amb la representació dels Pastorets, una obra estretament lligada al misteri de Nadal i al naixement d’aquest grup rosinc dedicat al teatre. Un grup que va nèixer l’any 1982,  sent precisament Els Pastorets la representació amb la qual es van estrenar dalt d’un escenari.

Els Pastorets és una representació teatral, típica catalana, amb més de dos segles d’antiguitat, i multitud d’escriptors i autors n’han fet la seva versió. En el cas dels Pastorets de Roses, l’origen s’ubica a Olot, ja que la representació que cada any es fa al TMR prové d’un text d’Antoni Molins amb música d’Ignasi Rubio i adaptat per Joaquim Danés, tots tres olotins.

Però l’origen del gènere dels Pastorets els trobem en els drames religiosos medievals, on L’Adoració dels pastors va ser el punt de partida d’antigues celebracions que els fidels interpretaven durant la nit de Nadal.

Els Pastorets explica la història d’uns pastors que al rebre la notícia del naixement del Messies donada per un àngel decideixen anar a veure’l per adorar-lo, però les forçes del mal, representades per dimonis, intenten impedir-ho. Però els Pastorets compten amb les forçes del bé, representats per àngels, que els ajudaran a arribar fins al nen Jesús.

Un total de 120 figurants més 13 actors no professionals composen aquesta representació rosinca dels Pastorets, on els personatges principals per ordre d’aparició són Llucifer, Satanàs, l’esclau Uriel, la seva amada Sara, els pastors Borrego i Bato, la vella sàvia Soff, els àngels Sant Gabriel i Sant Miquel, el terratinent i pare de Sara, Isaac, i Josep, Maria i Jesús.

L’obra està dirigida des de 1982 per Ignasi Tomàs.

Les properes representacions de Els Pastorets al Teatre Municipal de  Roses estan previstes pel dimecres 26 i el dissabte 29 de desembre a dos quarts de set de la tarda

[flagallery gid=62 name=Gallery]