Els pescadors de Palamós implementen el mètode japonès IKE JIME per revaloritzar la tonyina vermella

Organització de Productors de Pesca de Palamós
Tonyina vermella capturada pels pescadors de Palamós

L’IKE JIME garanteix la màxima qualitat de la carn, respectant el benestar animal i oferint un producte premium al mercat

Els pescadors de l’Organització de Productors de Pesca de Palamós (OPP-91) inicien una nova etapa en la comercialització de tonyina vermella salvatge, utilitzant el mètode de sacrifici japonès IKE JIME. Aquest mètode, reconegut per garantir la màxima qualitat de la carn, s’està implementant a les embarcacions locals que disposen de permís per capturar tonyina, gràcies a la instal·lació d’equips d’atordiment especialitzats.

En què consisteix el mètode IKE JIME?

Aquest mètode assegura una mort ràpida i indolora per a l’animal, millorant la qualitat de la carn. Les embarcacions han estat equipades amb un sistema d’atordiment elèctric, similar al que s’utilitza en la indústria bovina i porcina, que redueix significativament el patiment de l’animal. Un cop atordida, la tonyina és dessagnada, eviscerada i immediatament mantinguda en gel, el que permet reduir l’acumulació d’àcid làctic, millorant el gust i allargant la durabilitat del producte.

La tonyina IKE JIME es caracteritza per un color més rosat i una textura més suau, aspectes que poden portar a pensar que la qualitat és inferior, però que, de fet, són indicadors d’un producte de màxima qualitat.

Beneficis per als pescadors i el mercat

L’aplicació d’aquest mètode permet als pescadors de l’OPP de Palamós incrementar el valor de les seves captures de tonyina vermella i maximitzar el benefici econòmic en una pesquera que està limitada per quotes, alhora que es respecta el benestar animal i es garanteix un producte d’excel·lent qualitat per als consumidors.

Un compromís amb la qualitat i la sostenibilitat

Amb la implementació del mètode IKE JIME, l’OPP de Palamós reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la qualitat dels productes marins. Aquesta iniciativa no només beneficia els pescadors, sinó que també aporta un valor afegit al mercat, oferint als consumidors una tonyina de millor qualitat, amb pràctiques respectuoses amb l’entorn i amb l’animal.