Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Els pescadors de Roses viuen un bon final d’any amb l’esperança que l’inici del 2022 hi continuï aquesta bonança

Pescadors de Roses
Pescadors de Roses a punt de descarregar el peix a port / Foto: Arxiu

La valoració que fan els pescadors de Roses d’aquest any 2021 és positiva tot i les retallades de dies per part de la Unió Europea de poder sortir a pescar i els temporals que els han impedit, també, treballar

La pesca, en aparèixer la pandèmia, va ser declarat sector estratègic, per tal motiu, els pescadors de Roses i d’arreu van poder seguir treballant. En un primer moment, sí que el sector va patir una mica de davallada de preus, “però després, la situació es va regularitzar, i actualment podem dir que portem un bon final d’any. Les coses s’han de dir sempre, quan ens hem de queixar ens queixem, però ara tenim bona pesquera i bons preus ”, va afirmar el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, respecte a la situació del sector de la pesca a casa nostra.

I una bonança per aquest final d’any que “si comencem el 2022 com ha acabat el 2021 ja anirà bé en quant a la pesquera”, va assenyalar el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, recordant, però que “la Unió Europea ens ha tornat a retallar dies per anar a pescar i això ens tornarà a fer mal”.

I en quant al preu del peix va indicar que “el nostre mercat sempre ha tingut molts alts i baixos, i ara és normal que per aquestes dates de Nadal sigui més car, i tant de o al gener continuem tenint aquests preus, però no serà així”.

En definitiva, la valoració del 2021 pel sector de la pesca a Roses, “tot i les restriccions de dies de no poder sortir a pescar i de tot els temporals que hem patit i que ens ha impedit treballar, tot i això crec que podem fer una balanç positiu”, va assegurar Antoni Abad.