Els pescadors de Roses viuen un bon final d’any amb l’esperança que l’inici del 2022 hi continuï aquesta bonança

Pescadors de Roses
Pescadors de Roses a punt de descarregar el peix a port / Foto: Arxiu

La valoració que fan els pescadors de Roses d’aquest any 2021 és positiva tot i les retallades de dies per part de la Unió Europea de poder sortir a pescar i els temporals que els han impedit, també, treballar

La pesca, en aparèixer la pandèmia, va ser declarat sector estratègic, per tal motiu, els pescadors de Roses i d’arreu van poder seguir treballant. En un primer moment, sí que el sector va patir una mica de davallada de preus, “però després, la situació es va regularitzar, i actualment podem dir que portem un bon final d’any. Les coses s’han de dir sempre, quan ens hem de queixar ens queixem, però ara tenim bona pesquera i bons preus ”, va afirmar el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, respecte a la situació del sector de la pesca a casa nostra.

I una bonança per aquest final d’any que “si comencem el 2022 com ha acabat el 2021 ja anirà bé en quant a la pesquera”, va assenyalar el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, recordant, però que “la Unió Europea ens ha tornat a retallar dies per anar a pescar i això ens tornarà a fer mal”.

I en quant al preu del peix va indicar que “el nostre mercat sempre ha tingut molts alts i baixos, i ara és normal que per aquestes dates de Nadal sigui més car, i tant de o al gener continuem tenint aquests preus, però no serà així”.

En definitiva, la valoració del 2021 pel sector de la pesca a Roses, “tot i les restriccions de dies de no poder sortir a pescar i de tot els temporals que hem patit i que ens ha impedit treballar, tot i això crec que podem fer una balanç positiu”, va assegurar Antoni Abad.