Els premis dels IV Jocs Florals de Roses destaquen pel poemes presentats, de molta qualitat

IV Jocs Florals

Foto de família dels guanyadors dels IV Jocs Florals de Roses amb les autoritats

La participació dels IV Jocs Florals ha minvat però, en canvi, la qualitat de les obres ha estat superior a l’edició anterior

IV Jocs Florals
Foto de família dels guanyadors dels IV Jocs Florals de Roses amb les autoritats

El regidor sortint de Cultura de Roses, Marc Danés, va ser l’encarregat, per deferència de l’edil entrant d’aquesta Àrea, Francesc Giner, de desvetllar els guanyadors dels IV Jocs Florals en un acte que es va celebrar ahir al vestíbul del Teatre Municipal, “uns poemes que enguany han destacat per la seva qualitat, ja que de 200 punts que es podien aconseguir com a màxim, segons els diferents criteris de puntuació, les obres presentades han obtingut una puntuació d’entre 180 i 190 punts”, va desctacar Danès.

El jurat, format per Maria Terrades, principal impulsora dels Jocs Florals, Carme Pagès, poetessa guanyadora dos cops dels Jocs Florals de Perpinyà, Joan Ruiz, professor de Literatura de l’institut Cap Norfeu, Pilar Cortés, directora de la biblioteca municipal de Roses, i el mateix ex-regidor de Cultura, Marc Danés, va ser el Jurat que després de deliberar quins eren els millors poemes d’entre la quinzena que es van presentar van decidir que el premi al millor poema que canti a Roses, el de la Rosa Natural Roja, i que atorga el Rotary Club Roses-Empuriabrava s’ho mereixia la jove Laia Royo pel seu poema ‘D’aquestes roses, jo en tinc un gerd delit!’.

Guanyadors repetidors

El millor poema de la Rosa Natural Blanca, que parla dels monuments de Roses, va ser per Henar Galán pel seu poema ‘El refugi antiaeri’, premi que va ser recollit pel seu amic Antoni Funes, ja que l’Henar es troba realitzant el Camino de Santiago.

I el premi a la Rosa Natural Groga se’l va emportar Esteve Sala per ‘La vida al mar’.

Curiosament aquest dos darrers guanyadors més l’Antonio Funes van ser els tres poetes premiats a la segona edició del Jocs Florals de Roses, destacant que Sala ha guanyat, com a mínim, un premi en les quatre edicions dels Jocs Florals de Roses celebrats fins al moment.

L’impulsora del Jocs Florals, Maria Terrades, va defensar la celebració d’aquest certamen poètic perquè “normalment són els escriptors de novel·les els que es porten l’èxit i els diners, però la poesia no dóna diners, llavors aquests Jocs Florals el que vol és premiar, d’alguna manera, als poetes”.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va destacar que “en properes edicions es canviarà el Jurat per obrir-lo a altres entitats o la comarca per tal de fer gran aquest certamen dels Jocs Florals i no deixar-ho acotat només a Roses”. Un canvi que vindrà donat també per decisió dels mateixos membres del Jurat, els quals, ahir, van ser obsequiats amb una rosa en reconeixement de la seva tasca.

Tots els guanyadors van rebre com a premi un xec de 375 euros, una rosa del color que corresponia a cada temàtica i una placa commemorativa d’aquests IV Jocs Florals de Roses.

IV Jocs Florals
La Laia Royo, guanyadora de la Rosa Natural Roja, amb les autoritats i en Ramon Danés, del Rotary Club

IV Jocs Florals
Antoni Funes va recollir el premi Rosa Natural Blanca en nom d’Henar Galán

IV Jocs Florals
Esteva Sala, guanyador de la Rosa Natural Roja, amb les autoritats municipals