Els propòsits de l’any nou: dieta i exercici físic

Com a cada principi d’any nou, apareixen  els propòsits de l’any… Que si aprendre idiomes, deixar de fumar, viatjar o uns dels més habituals, fer exercici físic i dieta.

Proposar-se coses és molt bo, fixar-se objectius nous i tenir ganes d’emprendre noves activitats és important per passar el dia a dia. No obstant, la major part de vegades els propòsits es queden en això… bons propòsits no assolits. Perverdures_gener_2013 això és indispensable adoptar una bona actitud, empenta i ganes per assolir aquells objectius proposats.

En el racó de la nutrició ens centrarem en la dieta i en l’exercici físic ja que amb les festes i els àpats familiars, abundants, calòrics i llargs, segur que la bàscula ha pujat alguns quilets…

És important treure’s aquests quilos de més, augmentar l’exercici físic i tornar a uns hàbits d’alimentació saludables i equilibrats. Per a poder retornar a la normalitat i adquirir el pes saludable, és indispensable introduir a la dieta aliments rics en fibra i baixos en calories, però també rics en vitamines i minerals.

Aquí teniu alguns consells dietètics per a que tots ens centrem i assolim els nostres propòsits:

–         S’han de realitzar com a mínim 5 àpats al dia: l’objectiu principal és menjar poc i sovint.

–         Fer 5 racions diàries de fruites i verdures. Les verdures que més aconsellem seran aquelles que ajuden al organisme a depurar i eliminar toxines: carxofes, api, espinacs, espàrrecs…

–         Beure una quantitat d’aigua d’entre 1,5 i 2 L d’aigua a diari.

–         Eliminar tots aquells aliments que ens aporten greixos saturats (embotits, salses, pastissos, brioxeria industrial,…) i sucres refinats. gimnasia_gener_2013

–         No oblidem que també hem de prioritzar el peix blanc i blau, sobretot aquest últim, ja que ens aporten greixos saludables, així com les carns blanques ja que tenen menys contingut de greix.

–         Fer que els àpats principals del dia (sobretot dinar i sopar) tinguin una durada mínima de 25 minuts.

–         Finalment, i molt important és realitzar exercici físic. Hem d’ajudar a l’organisme a cremar aquests greixos acumulats durant les festes. Per aquesta raó, hem d’incrementar l’activitat física per a facilitar al nostre organisme la mobilització de la grassa acumulada i la eliminació de les toxines.

Així dons, amb aquestes premisses, amb ganes i amb decisió, animo a tots aquells que tenen un objectiu nou aquest any. I sobretot, demaneu consell professional en cas de voler realitzar una dieta, ja que ells, millor que ningú adaptarà les vostres necessitats a aquells objectius que voleu assolir.