Programa Reallotgem

Els ‘Putus Senglars Rosincs’ deixen la seva petjada a la Internacional Trail Cap de Creus

Internacional Trail Cap de Creus
Héctor Pérez al tercer esglaó del podi de la mitja marató de la Internacional Trail Cap de Creus

Héctor Pérez va assolir la tecera posició en la mitja marató i Xavi Llamas va sorprendre no pujant al podi de la cursa llarga

El passat cap de setmana es va disputar pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus amb sortida i arribada a Roses la primera cursa de tres “MissionX3”. Una prova emmarcada dins la IV edició de la International Trail Cap de Creus, un dels esdeveniments més importants dins del món del trail running a la província de Girona.

Héctor Pérez tercer a només 2 minuts del guanyador

Aquesta Trail de Cap de Creus es composa de dues proves. La primera, la mitja marató, es va disputar dissabte amb un dia molt calorós i assolellat amb una participació de més de 430 corredors arribats d’arreu del país. Entre d’ells tres de Roses, dels Putus Senglars Rosincs, la secció de muntanya del Club Atletisme de la Vila. I un d’ells, l’Héctor Pérez, va deixar la seva petjada pujant al tercer esglaó del podi després d’invertir 2 hores i 15 minuts en recórrer la distància de 23 km, “tenia la cursa molt ben estudiada i guardava les forces per a l’última pujada, on he forçat la màquina i he pogut avançar, deixant distància amb el quart corredor, i així poder entrar al podi”, va assenyalar Pérez després de creuar la línia d’arribada 2 minuts després que el guanyador, Roger Casses, i només 1 del segon classificat, Marc Pérez.

Carles Aguilar amb un temps de 3 hores i 12 minuts, i José Tena, amb 3 hores i 19 minuts van ser els altres dos atletes dels Senglars Rosincs que van participar en aquesta mitja marató, i tot i que van fer tenir un paper més discret que l’Héctor, tots dos es van mostrar “molt satisfets” en acabar la cursa.

Xavi Llamas sorprèn no pujant al podi i havent-se de conformar amb una 6ª posició

La segona jornada, la de la marató, es va disputar diumenge, amb un recorregut de més de 42 kilòmetres pel paradisíac Cap de Creus. En aquesta distància van ser quatre els corredors del club ‘Putus Senglars Rosincs’ que hi van participar. Entre d’ells l’actual campió de Catalunya de Curses de Muntanya, Xavi Llamas, el qual, i sorprenentment, no va pujar al podi, “m’he trobat bé fins a Cala Montjoi, on anava darrere de Gerard Morales, amb el qual lluitava per la quarta posició, però a la pujada de Pla de les Gates m’han començat a faltar les forçes i he acabat entrant per línia de meta com a sisé classificat”, va explicar el corredor patrocinat per la Fundació Alchimia i Sports HG, que tot i no pujar al podi no es va mostrar decebut, “no, al contrari, estic molt content amb el resultat”, va assenyalar Llamas.

Per la seva banda, els altres atletes dels Senglars que van disputar la prova també van acabar contents un cop creuada la línia de meta. Dani Navarro, per exemple, motius en tenia d’alegrar-se per acabar-la, ja que va patir butllofes als peus des de Cadaqués. Però tot i això va baixar de les 6 hores. David Raset, per la seva part va fer 6 hores i 20 minutsm i “El Abuelo” dels Putus Senglars, Blas Martínez, que precisament s’estrenava a la categoria de veterans en aquesta Trail Cap de Creus, va realitzar un temps de 6 hores i 42 minuts.

Cal destacar que el guanyador de la marató va ser Marc Carós (SportHG), seguit per Toti Best (Esports Nabes Team) i Daniel Cazalla (Matxacuca), que va completar el podi.