Els Reis de Carnaval de Roses 2013 animen a gaudir de la festa, però amb seny

Acte de presentació dels Reis de Carnaval de Roses 2013

L’acte de presentació dels Reis de Carnaval de Roses 2013 va servir per una crida a la conscienciació per tal de gaudir de la festa am responsabilitat i seny

Acte de presentació dels Reis de Carnaval de Roses 2013
Acte de presentació dels Reis de Carnaval de Roses 2013

Dues recomanacions especialment dirigides al consum de l’alcohol per part dels participants, sobre tot els més joves, durant les desfilades. Una problemàtica que ha anat a més durant els darrers anys de celebració del carnaval fins arribar a la passada edició del 2012, on el descontrol com a conseqüència de l’abús d’alcohol podia haver passat quelcom desgràcia que, sortosament, no va succeir.

Un excés en el consum d’alcohol que va fer reflexionar a les mateixes colles i decidir, en una reunió posterior al carnaval 2012 amb el regidor de Festes de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, no servir alcohol durant la desfilada infantil de dissabte.

Un excés en el consum d’alcohol que ha provocat que l’Ajuntament hagi endegat una campanya sota el títol “Per Carnaval, no tot s’hi val! Tu tries…”, amb la qual vol conscienciar els joves del municipi entorn als perills que comporta un consum abusiu d’alcohol.

Durant l’acte celebrat a l’hotel RamblaMar i que, com ja es tradició, se celebra una setmana abans de l’inici de les festes de carnaval, el mateix alcalde Carles Pàramo va afirmar “que el carnaval sou vosaltres, cuideu-lo i no us ho deixeu perdre”, en referència a que són els mateixos ciutadans i participants els que poden fer del carnaval de Roses una gran festa de prestigi fora de les nostres contrades. En el mateix sentit es van pronunciar els regidor de Festes, Juan M. Fernández, i de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, al remarcar que “gaudiu del carnaval, però que tothom tingui seny i que feu cas de les recomanacions tant dels organitzadors com dels cossos de seguretat”.

Reis de Carnaval

Entre recomanacions i consells per evitar que el carnaval es torni a convertir en una “barra lliure” com l’any passat es van presentar els Reis de Carnaval de Roses d’enguany. Una elecció que enguany tindran l’honor i l’orgull de representar a la realesa carnavalera rosinca en Lucia Pavón i Hugo Cardosa com a Reis de Carnaval infantils de la colla Los Nenucos; Margarita Puerto i Josep Mª Llatas com a Reis de la Gent Gran del Casal del Pescador; Clara Melgar i Francisco Malleiro com a Reis de la Gent Gran de la Casa del Mar i Eva Fajardo i Yago Coll com a Reis de Carnaval 2013 de la colla Venim de l’Hort.

També, i com no, va ser presentat el Rei Canestoltes, que enguany és Carmelo Gómez, integrant de la colla Los Currillos i que també es va sumar a les recomanacions com els seus companys de la realesa i les autoritats polítiques a l’afirmar “disfruteu a tope però amb seny”.

L’acte va acabar amb el lliurament d’un guardó de mans de l’alcalde a José Morales, conegut a Roses com Pepito el del Mar y Sol”, per la seva implicació des des fa molt anys amb la festa del carnaval de Roses.

Un guardó que va servir com a preàmbul d’una degustació d’un suculent aperitiu-sopar gentilesa de l’Ajuntament de Rosess per a tots els assistents.

[fsg_gallery id=”10″]

Exit mobile version