Els Reis Mags porten a Roses molta il·lusió perquè el 2015 estigui ple de salut i feina

Els Reis Mags a Roses

Cavalcada dels Reis Mags del 2015 a Roses

Roses va donar la benvinguda als Reis Mags de l’Orient, que van repartir molts de regals i, sobretot, molt il·lusió als més menuts de la casa, però també a les seves famílies. Il·lusió i desig perquè 2015 sigui un any ple de salut i feina

Els Reis Mags molt contents pel Campament Reial de Roses

Els Reis Mags a Roses
Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient a punt de rebre als nens discapacitats de Roses

Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient van arribar ahir a Roses per repartir il·lusió a dojo per totes les llars rosinques. I ho van fer primer de tot visitant el Campament Reial que els seus patges van muntar a la Ciutadella, i es van mostrar molt contents al saber que més de 1.000 persones, en concret 1.103 nens i nenes acompanyats dels seus familiars, el van visitar durant el dia i mig que va romandre a la Ciutadella.
A  les 5 de la tarda, el Reis Mags van abandonar el Campament per dirigir-se al Teatre Municipal per fer una rebuda especial als nens i nenes més especials de Roses, la mainada de FADIR i Tramuntanets, així com d’altres molts de petits i petites.

Una audiència especial per a ells on Ses Majestats els van donar un regal per evitar les aglomeracions que es donen de gent que es donen durant el transcurs tant de la cavalcada com la rebuda que fan després els Reis Mags a tos els nens i nens de Roses a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.

Una rebuda reial especial als discapacitats que enguany arriba a la seva quarta edició

Tercer any que els Reis Mags inicien el seguici des de la Ciutadella

A les 19 hores, amb puntualitat suïssa i un cop desmuntant el Campament Reial, els patges van avisar als milers de vilatans que hi havia a les portes de la Ciutadella que els Reis Mags ja eren aquí per repartir regals i il·lusió per a totes les llars de Roses. I ho van fer d’una manera molt espectacular. Saltant les muralles. Des d’alt de tot i fent rappel i amb unes bengales van baixar les muralles per anunciar que Ses Majestats sortirien tot seguit per iniciar la seva Cavalcada per dirigir-se a l’Ajuntament. I com deiem, a les 7 del vespre es van obrir les portes del recinte emmurallat per on van sortir els tres Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats dels seus patges.

Els Reis Mags a Roses
Cavalcada dels Reis Mags a Roses

Milers de persones, la majoria mainada,  van acompanyar el seguici reial fins al consistori rosinc. Un recorregut on els patges van repartir quilos i quilos de caramels que eren molt ben rebuts pels més menuts de la casa.

A les portes de l’Ajuntament els esperava l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per donar-les la benvinguda i  acompanyar a Ses Majestats al balcó de la casa consistorial i dirigir unes paraules als milers de persones que hi havia congregades a la plaça Catalunya.

Unes paraules carregades de molta il·lusió i desitjos, “salut primer de tot, i a banda dels regals per als més petits que portin feina per als seus pares”, va assenyalar en primer lloc l’alcaldessa.
El Rei negre, Baltasar, va ser el següent a prendre la paraula, que amb dificultats per expressar-se en el nostre idioma va ser molt breu, però molt aclaridor, o no, quan va dir: “Bona nit a tothom, cómo estamos?, ok!”.
El Rei Melcior va reconèixer que “estem molt cansats d’un viatge tan llarg, però venim amb moltes ganes i il·lusió per repartir  tots els regals ja que hem recollit i llegit totes les cartes que heu deixat al Campament Reial”. Per últim, el Rei Gaspar també va assenyalar que “venim amb moltes ganes i il·lusió per repartir regals, salut i feina per a tothom”, per demanar als més petits que anessin “de seguida” a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on els van fer una rebuda personalitzada a cadascú d’ells, “perquè abans de passar per cadascuna de les vostres cases hem d’anar a sopar a casa de l’alcaldessa, que ens ha preparat una escudella i una truita de patates rescalfada”.

Tot seguit, i entre rialles, Montse Mindan, el va fer entrega a Ses Majestats de les claus de totes les llars de Roses per a que poguessin entrar sense fer soroll i deixar tots el regals.

Rebuda personal a tots els nens i nenes de Roses a l’envelat de la plaça Frederic Rahola

Els Reis Mags a Roses
Els Reis Mags van rebre a tots els nens i nenes de Roses a l’envelat de la plaça Frederic Rahola

I sí, i abans d’anar a sopar a casa de l’alcaldessa i repartir tots els regals, els Reis Mags van rebre a cadascun del nens i nenes de Roses a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on van immortalitzar el moment amb una fotografia (vegeu galeria de fotos).

Els tres Reis Mags:

  • Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i completament blancs, va vestit amb una túnica de color jacint i amb una capa taronja, és d’origen europeu, i va fer ofrena de l’or a Jesús. Tot i ser el més jove dels tres reis té l’aspecte més vell, ja que segons una llegenda el nen Jesús el castigà per fer mostra innecessària de la seva força i joventut.
  • Gaspar, el rei ros, és jove, bell, té la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, com Melcior va vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, és d’origen asiàtic, i va fer ofrena de l’encens a Jesús.
  • Baltasar, el rei negre, vesteix segons l’estil dels àrabs, porta una túnica vermella i una capa blanca, és d’origen africà, i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra. En les icones antigues no apareix com a negre, ja que era sinònim de no cristià i no es concebia un mag infidel.

La galeria de fotos està ordenada cronològicament. Primer, mostra la rebuda dels Reis Mags als nens i nenes discapacitats de Roses al Teatre Municipal, tot seguit, la cavalcada de la Ciutadella a l’Ajuntament i, finalment, la salutació personal de Ses Majestats als més petits de la casa.