Els representants polítics de Roses creuen que “és una possibilitat molt real que no es torni a formar Govern”

Eleccions generals 10N a Roses
Els representants polítics de Roses d'esquerra a dreta i d'alt a baix en l'ordre que han anat a votar

Tots els candidats a les darreres eleccions municipals de Roses afirmen que és possible que anéssim a unes terceres eleccions generals

A diferència de les Eleccions Generals del passat 28 d’abril, on van copsar l’opinió del caps de llista amb representació al Congrés dels diputats  i al Senat, en aquesta ocasió em donat veu a tots els candidats de Roses a les passades municipals i que tenen representació a Roses.

Així, per l’ordre a l’hora a que han anat a exercir el seu dret a vot hem copsat l’opinió de tots els candidats sobre que esperen dels resultats d’aquestes noves eleccions que s’han hagut de repetir per la impossibilitat o incapacitat de poder formar Govern.
En primer lloc ha estat el portaveu de Ciutadans Roses, José Manuel Álvarez, el qual no ha volgut fer declaracions “perquè hem decidit no fer-ne fins que acabin les votacions”.
El següent a votat ha estat Fèlix Llorens, el qual ha manifestat “tot i que la campanya s’ha basat en una batalla dialèctica contra Catalunya, els partits polítics esperen trobar una solució per poder governar, tot i que sembla que la gent va a votar amb molt de disgust davant la incapacitat dels partits polítics de solucionar els problemes reals de la gent”.  Personalment, Llorens considera que els diputats electes tampoc, en aquesta ocasió “seran capaços de formar un Govern”.

La cap de llista del PSC Roses, Olga Simarro, ha estat la següent en anar a votar, afirmant “que estaríem contents en fer els mateixos resultats que a la eleccions del mes d’abril, i en aquestes votacions hauríem d’apartar el tema de l’independentisme per exercir un vot útil”. La socialista també creu que es pot donar la possibilitat que no es torni a formar Govern, “però tot dependrà de la participació, si és la mateixa que a l’abril  podria ser que no es tornés a constituir”.

Manel Escobar, portaveu del PPC a l’Ajuntament de Roses, després de votar ha afirmat que “aquestes eleccions són molt diferents a les anteriors perquè la gent vota en conseqüència al que se’ns ara ve a sobre, i que és un crisi econòmica, no tan fort com la de 2007, però a la que s’haurà de fer front amb un Govern fort i potent, i crec que el Partit Popular obtindrà un bon resultat, no amb la majoria que volguéssim, però estic convençut que guanyaran i fer un Govern de quatre anys per poder passar a sobre de la crisi sense que faci tan de mal com ho va fer quan governava l’esquerra, que va ser un balafiament total per a Espanya”. Escobar també creu que “existeix la possibilitat que no es torni a formar Govern perquè a Pedro Sánchez l’agraden els independentistes i l’agraden els comunistes, per tant, tot el que és constitucionalista sembla no li fa gaire el pes”.

El següent en exercir el seu dret a vot ha estat Pere Gotanegra, el cap de llista de Lliures a les municipals, que després de definir-se com a “una persona profundament catalanista, liberal amb idees de centre-dreta i no independentista”, s’ha qüestionat “a qui votar?, i com jo s’ho pregunten les més 400000 persones que hi ha a Catalunya, ja que es francament difícil, tot i que ho faré pel partit que més s’aproxima als meus ideals”. Gotanegra ha afirmat que “surtin els resultats que surtin, espero que es posin a pactar per formar Govern, ja que una nova situació de bloqueig constitucional demostraria la incapacitat dels nostres polítics, i desitjo que no sigui així pel bé del país”.

El primer tinent d’alcalde de Roses i portaveu d’ERC, Joan Plana, ha considerat després de dipositar els seus vots per escollir els diputats al Congrés i al Senat, que aquestes eleccions han de servir en el conjunt de l’Estat “per frenar l’extrema-dreta, ja que esdevé un compromís ètic i moral intentar impedir que governi a l’Estat espanyol i a la resta d’Estats europeus”. I en el cas concret de Catalunya, “s’ha de combinar aquest vot contra l’extrema-dreta amb un vot de reivindicació, de suport a les persones repressaliades per la sentència i víctimes de la venjança de l’Estat”.
Tot i que la possibilitat que no es torni a formar Govern és molt real, Plana ha expressat “l’esperança que hi hagi responsabilitat per part de tothom i, per una banda, es barri el pas a l’extrema-dreta i, per altra part, s’obri un procés de diàleg amb Catalunya, que és imprescindible per a la governabilitat i tenir un sistema democràtic de qualitat”.

L’alcaldessa de Roses i candidat de Junts x Catalunya a les municipals, Montse Mindan, ha votat a última hora del matí afirmat que “pel que estem veien a aquestes alçades del matí, sembla que baixaran les dades de participació, i pel que estic copsant per part de la gent, que diu que aquestes eleccions no serviran per res i els resultats quedaran com estaven, per tant, es farà necessari una gran coalició per poder governar o bé, d’aquí 6 mesos tornarem a estar en convocatòria d’unes noves eleccions”. Una afirmació amb la que Mindan ha constatat que el fer no es pugui torna a formar Govern “és una possibilitat molt real”.