Els restaurants Sal Marina i Gozos Mundanos són els guanyadors de la IV Ruta de les Tapes de Roses

IV Ruta de les Tapes de Roses

Sal Marina amb la tapa ‘Sarandonga, un Arroz con bacalao’ guanya el premi del Jurat Professional i Gozos Mundanos, amb ‘Paella de patata trufada, ceps, rovell d’ou, foie i salsa de rostit de carn’, repeteix el guardó del Jurat Popular de Ruta de les Tapes de Roses

IV Ruta de les Tapes de Roses
L’equip del restaurant Sal Marina va guanyar el premi a la millor tapa segons el Jurat Professional

En el marc de la VI Mostra del Vi de la DO Empordà, que es va celebrar ahir a la tarda a la plaça Catalunya de Roses, l’alcaldessa Montse Mindan va fer públic els restaurants que han estat els guanyadors, segons les consideracions del el Jurat Professional i el Jurat Popular, d’haver elaborat la millor tapa de la IV Ruta de les Tapes.
I en el primer dels premis la que va ser considerada la millor va ser ‘Sarandonga, un Arroz con bacalao’, una tapa elaborada pel restaurant Sal Marina. Un premi que va recollir a la mateixa plaça Catalunya l’equip de cuina d’aquest restaurant amb el xef Francis Rebollar, al capdavant, el qual va dir sentir-se “bé” en rebre el premi “perquè vam posar molta il·lusió i molt d’esforç, i tot l’equip es va involucrar moltíssim”, remarcant que “ha estat un premi molt gratificant perquè l’hostaleria és un ofici dur al que l’has de dedicar moltes hores”.  

Rebollar va confessar que “se’ns havia passat pel cap poder guanyar, perquè nosaltres vam elaborar aquesta tapa amb tota la intenció de poder guanyar, ja que a part de promocionar la gastronomia de Roses, és un concurs, i com tal hi vam participar”. I va valorar molt positivament la celebració de la Ruta de les Tapes perquè “és una molt bona iniciativa que promociona la gastronomia del poble, però a Roses en general”.

IV Ruta de les Tapes de Roses
I l’equip del restaurant Gozos Mundanos va tornar a reeditar el premi a la millor tapa segons el Jurat Popular

I pel que fa al Jurat Popular, la majoria dels participants que van tastar la tapa de Gozos Mundanos, una ‘Paella de patata trufada, ceps, rovell d’ou, foie i salsa de rostit de carn’, va decidir que era mereixedora de reeditar el premi aconseguit l’any passat. “Molt contents, estem molt contents”, va assegurar Adelina Parada, gerent de Gozos Mundanos, “perquè és un esforç que es fa durant una setmana molt maca, però a la vegada molt dura que aquest premis ens recompensa perquè, sobretot, vol dir que a la gent l’agrada el que fem”.

Parada, igual que Francis Rebollar també va valorar positivament la Ruta de les Tapes “per donar la possibilitat a la gent de conèixer locals nous, de donar a conèixer la cuina que fa cadascun dels restaurants i que s’ha convertit en una festa per la gent”.

La mateixa alcaldessa de Roses i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens, es van desplaçar fins al restaurant guanyador per fer entrega del trofeu a l’equip de Gozos Mundanos.

Llorens va afirmar que “enguany hi ha hagut més gent que ha tastat una tapa superant el nombre de butlletes dipositades a les urnes per donar el seu vot a la tapa que més els hi agradat. Una augment en la participació perquè, evidentment, en haver-hi més restaurants implicats era de preveure, però també els premis eren més temptadors, donant la possibilitat de tastar totes les tapes de manera gratuïta l’any vinent”.

El regidor va confessar, així, “que hi ha coses a corregir per millorar, i per això, com cada any, farem una valoració conjuntament amb els restauradors, ja que són als que hem d’escoltar, ja que sense ells no seria possible fer la Ruta, per tal de millorar aquesta iniciativa gastronòmica de cares a l’any vinent”.

Gairebé 200.000 tapes servides

Els 83 establiments participants en la Ruta de les Tapes 2019 han servit enguany un total de 193.750 tapes -48.000 més que en l’edició 2018-, entre els passats 29 de març i el 7 d’abril. Pel que fa a la participació en el concurs popular a millor tapa, s’han recollit un total de 5.708 butlletes vàlides, entre les quals ahir es va fer també el sorteig dels 5 premis consistents en talonaris nominals per gaudir de totes les tapes de l’edició 2020 de la Ruta gratuïtament, un lot de vins i visites a cellers amb tasts inclòs.

MILLOR TAPA JURAT PROFESSIONAL

Posició

ESTABLIMENT

1

Salmarina

2

Gozos Mundanos

3

Toto’s

4

1935

5

El Mirador

6

La Taperia

7

Impacto

8

Punto 21

9

El mercat

10

Can Cairó

11

Sentric

12

Ca La Sogra

13

El Nautil

 

MILLOR TAPA JURAT POPULAR

Posició

ESTABLIMENT

1

Gozos Mundanos

2

1935 cafè Bistrot by Terraza

3

Can Cervera

4

El Cerdanya

5

Impacto

6

Bar Sentric

7

Falconera

8

Payá Burguer y tapas

9

Hotel Marina

10

Plazza

11

La Taperia

12

La Locanda

12

The Newport Gastrobar

14

Can Cairó

15

L’Olivar

16

Salmarina